česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Martin Tlapa jednal s delegací amerických investorů a firem sdružených v asociaci ACEBA

Náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa se sešel se zástupci amerických firem, které mají v ČR své investiční projekty nebo mají o vstup na český trh zájem.

V delegaci, která se zúčastnila pracovního oběda v Černínském paláci, byli přítomni zástupci amerických společností Amgen, Lilly, Medtronic, Merck (MSD Pharma), MetLife, Motorola Solutions, Northrop Grumman, Oshkosh Defense a Pharmaceutical Research & Manufacturers Association (PhRMA). Tématem jednání byla především investiční spolupráce včetně vytváření motivujících podmínek pro zahraniční investory v ČR. Projednávána byla zejména témata z oblasti farmaceutiky a zdravotnictví. Společnosti reprezentující obranný sektor informovaly náměstka Tlapu o svých záměrech v ČR a o možnostech spolupráce s českými firmami.

Delegace amerických firem byla v průběhu svého dvoudenního pobytu v Praze přijata rovněž předsedou vlády ČR A. Babišem, ministrem průmyslu a obchodu a ministrem obrany. Jednání zástupců jednotlivých firem probíhala rovněž na ministerstvu financí a ministerstvu vnitra. Jednalo se o druhou misi amerických investorů do ČR, první mise se uskutečnila v květnu minulého roku.