česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Martin Tlapa navštívil Peking a jednal se svým protějškem Wangem Chao

(Archivní článek, platnost skončena 23.03.2016 / 16:22.)

Náměstek ministra zahraničních věcí pro mimoevropské země a ekonomickou diplomacii Martin Tlapa uskutečnil ve dnech 19. – 21. března 2014 návštěvu Číny.

V Pekingu jednal se svým protějškem náměstkem ministra zahraničních věcí p. Wang Chao. Náměstci prezentovali své pozice k česko-čínským vztahům a obě strany se shodly na společném zájmu dále podpořit bilaterální spolupráci. Obě země mají tradičně bohaté dvoustranné vztahy, neboť slaví 65. výročí navázání diplomatických vztahů. Jednání náměstků navázalo na setkání prezidenta Miloše Zemana s prezidentem Xi Jinping v Soči v únoru 2014.

Náměstek ministra Martin Tlapa jako jeden z hlavních hostů pronesl dne 21. března 2014 zahajovací projev na ekonomickém semináři „Od tradice k technologiím“. Na okraji semináře také diskutoval se zástupci českých firem působících v Číně a s prezidentem Evropsko-unijní obchodní komory v Číně (EUCCC) Davide Cucino o možnosti podpory obchodu a investic.

Náměstek ministra Martin Tlapa se spolu s prvním náměstkem ministra průmyslu a obchodu Jiřím Havlíčkem setkal s náměstkem generální ředitele čínského Úřadu pro civilní letectví (CAAC) Wang Zhiqing. Hovořili o rozšíření spolupráce v oblasti civilního letectví, včetně tématu vývozu výrobků českého leteckého průmyslu do Číny.