česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Tlapa a viceprezident Hospodářské komory Zajíček podepsali memorandum o spolupráci v oblasti podpory informačních a komunikačních technologií

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa a viceprezident Hospodářské komory ČR Zdeněk Zajíček 15. února 2021 podepsali memorandum o spolupráci mezi oběma institucemi v oblasti informačních a komunikačních technologií.

Obě instituce mají zájem spolupracovat a poskytovat si potřebnou a včasnou součinnost ve snaze využít funkčních a kvalitních českých řešení pro propagaci České republiky a jejího IT odvětví v zahraničí, a poskytnout tak konkrétní pomoc českým podnikatelům.

Cílem projektu je sestavení průřezové nabídky českých IT řešení napříč různými sektory nazvané „Czech Digital Solutions“, vytvoření a průběžné doplňování přehledného seznamu českých IT řešení pro propagaci v zahraničí a konečně i zhotovení elektronické a tištěné prezentace pro zahraniční prezentaci českých IT řešení.

Podpora exportu patří mezi dlouhodobé priority české diplomacie. Sektorově zaměřená podpora, která zahraničním partnerům nabízí komplexní česká řešení určitého odvětví, se osvědčila např. ve zdravotnictví. V roce 2019 vytvořili čeští výrobci a vývozci díky programu ČRA v několika oborech tzv. sektorové rozvojové platformy. Zastupitelské úřady i představitelé ČR tak mohou nabízet v zahraničí ucelená česká řešení a propojovat české firmy s reálnými exportními příležitostmi ve světě. Totéž si memorandum slibuje od průřezové platformy Czech Digital Solutions.