česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek představil nové české velvyslance v Nizozemsku, Bulharsku, Kanadě a Jihoafrické republice

Náměstek ministra zahraničních věcí ČR Martin Tlapa představil dne 23. října 2019 v reprezentačních prostorách Černínského paláce zástupcům českých firem a institucí novou českou velvyslankyni v Nizozemsku, paní Kateřinu Sequensovou a nové české velvyslance v Bulharsku, pana Lukáše Kauckého, v Kanadě, pana Bořka Lizce a v Jihoafrické republice, pana Pavla Řezáče.

Náměstek ve svém vystoupení vyzdvihl příležitosti pro zástupce českých firem a perspektivní oblasti ekonomické spolupráce v jednotlivých zemích. Svou pozornost mimo jiné věnoval automobilovému průmyslu v Bulharsku, železniční a kolejové dopravě v Kanadě, potenciálu zvýšení českého energetického průmyslu v Jihoafrické republice, a také zmínil informační technologie v Nizozemsku.

Jednou z mnoha akcí, které pořádá Ministerstvo zahraničních věcí ČR je představování nových velvyslankyň a velvyslanců zástupcům firem, kteří tak mají příležitost představit své podnikatelské záměry a konzultovat je přímo s těmi nejkvalifikovanějšími. Tyto akce slouží především na podporou ekonomické diplomacie a českého exportu.

 

Cise 23_10b

Cise 23_10b