česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Tlapa se rozloučil s velvyslancem Korejské republiky

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa přijal dne 3. října 2019 velvyslance Korejské republiky pana Moon Seoung-hyun(a) u příležitosti ukončení jeho vyslání v České republice.
 

Během přijetí připomněl náměstek Tlapa vysokou úroveň vzájemných vztahů, kterou potvrdila i návštěva prezidenta Moon Jae-ina(a) v ČR v listopadu 2018.  Ocenil osobní roli a zaujetí, které velvyslanec Moon věnoval dalšímu rozvoji Strategického partnerství mezi ČR a Korejskou republikou uzavřeného v r. 2015. Jeho odrazem byl i podpis aktualizovaného Akčního plánu spolupráce mezi oběma zeměmi v lednu t.r.

Náměstek Tlapa ocenil úroveň ekonomické spolupráce, kdy v ČR investovala řada korejských společností, a vyjádřil zájem na dalším rozvoji vzájemných vztahů v oblastech jako je kultura, školství, věda a technika či obranná a bezpečnostní spolupráce.

Na závěr setkání popřál náměstek Tlapa velvyslanci Moonovi osobní spokojenost a pracovní úspěchy v jeho novém působišti ve Washingtonu.

Korejská republika je třetím největším investorem v České republice a druhým nejdůležitějším obchodním partnerem České republiky v Asii. V r. 2020 si připomeneme 30. výročí navázání vzájemných diplomatických vztahů.