česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Náměstek Tlapa se rozloučil s velvyslancem Korejské lidově demokratické republiky

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa přijal dne 9. října 2019 velvyslance Korejské lidově demokratické republiky Kim Pyong Il(a) u příležitosti ukončení jeho vyslání v České republice.

Náměstek Tlapa připomněl loňský vývoj na Korejském poloostrově a výsledek tří mezikorejských summitů. Zdůraznil rovněž, že deklarovaný záměr obou korejských států, kterým je Korejský poloostrov bez jaderných zbraní, je nezbytnou podmínkou pro zajištění trvalé stability v regionu a ke zlepšení života všech lidí na Korejském poloostrově.

Náměstek Tlapa upozornil na potřebu pokračování rozhovorů mezi USA a KLDR na pracovní úrovni a vyzval p. velvyslance, aby KLDR využila švédské nabídky pokračovat ve Stockholmu v pracovních rozhovorech o denuklearizaci Korejského poloostrova. Vyjádřil rovněž své přesvědčení, že další vývoj na Korejském poloostrově a spolupráce všech zúčastněných stran umožní v blízké budoucnosti odstranit sankce mezinárodního společenství vůči KLDR. To je nezbytnou podmínkou pro rozvoj vzájemných vztahů mezi ČR a KLDR.

Na závěr setkání popřál náměstek Tlapa velvyslanci Kimovi osobní spokojenost a pracovní úspěchy po jeho odjezdu z ČR.