česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Přednáška pro zahraniční studenty VŠE o ekonomické diplomacii

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa přednášel dne 27. května 2019 zahraničním studentům studijního programu MBA Vysoké školy ekonomické o ekonomické diplomacii ČR, podpoře českých exportérů a trendech ekonomické a rozvojové spolupráce ve světě.
 

Přednáška se konala v prostorách Černínského paláce dne 27. května 2019 ve spolupráci s Vysokou školou ekonomickou. Náměstek Martin Tlapa, jehož sekce se na Ministerstvu zahraničních věcí ČR zabývá i ekonomickou a rozvojovou spoluprací, se během přednášky zaměřil na konkurenceschopnost českého exportu, pozici české ekonomiky ve světě či fungování sítě českých zastupitelských úřadů ekonomické diplomacie v zahraničí. Tématem bylo i propojování rozvojové a ekonomické spolupráce.

Zahraniční studenti dostali možnost seznámit se se zapojením české ekonomické diplomacie ve světě a rolí klíčových aktérů ve vnějších ekonomických vztazích ČR. V následné diskuzi se studenti ptali například na úspěšné realizované projekty českých exportérů či na ekonomické vztahy ČR s konkrétními zeměmi.

Přednáška navazuje na obdobné přednášky z minulých let a je již tradiční součástí zvyšování povědomí o aktivitách ekonomické a rozvojové spolupráce.

přílohy

Prezentace - ekonomická a rozvojová spolupráce 2 MB PDF (Acrobat dokument) 29.5.2019