česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Shutterstock
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Vyhlášení výzvy programu OSN Challenge Fund pro české partnery

Czech-UNDP Partnership for Sustainable Development Goals (CFCS) má za cíl podnítit implementaci českého know-how a inovativních řešení v prioritních zemích zahraniční rozvojové spolupráce ČR.  Program je určen jak pro český soukromý, tak neziskový sektor a akademické instituce. Termín pro podávání projektů je 31. 10. 2019.

Nabídka finanční podpory ze strany CFCS je určena pro partnery – žadatele ze strany soukromého sektoru, nevládních organizací, univerzit, veřejných institucí či výzkumných pracovišť. Program je vyhlášen pro prioritní státy Bosnu a Hercegovinu, Gruzii a Moldavsko.

Výzva je zaměřena na:

   Zajištění hospodářského růstu prostřednictvím inovativních technologií a/nebo s využitím big data
   Management přírodních zdrojů
   Energetickou účinnost a obnovitelné zdroje
   Udržitelné zemědělství nebo odpadové hospodářství

Kontraktační termín: prosinec 2019
Očekávané trvání projektu: 12 měsíců či méně
Rozsah finančního příspěvku: 20.000 až 40.000 USD
Minimální výše vlastního kofinancování je 20 % z celkových nákladů projektu.

Projekty musí být předloženy nejpozději do 31. 10. 2019 e-mailem na: procurement.irh@undp.org

Rozvojové výzvy – Challenges - byly identifikovány místními zastoupeními Rozvojového programu OSN (UNDP) ve spolupráci se zastupitelskými úřady ČR a plně reflektují lokální podmínky i globální rámec OSN Cílů udržitelného rozvoje Agendy 2030. CFCS nabízí kofinancování inovativních řešení, která zvýší kapacity pro rozvoj, přinesou přidanou hodnotu a uvedou nové technologie či produkty. Inovace musí být realistické a udržitelné; měly by tedy zahrnovat i potenciál pro rozvojovou či komerční návaznost. Od českých zájemců o podporu z CFCS se očekává úzká spolupráce s místními partnery pro zajištění životaschopnosti a dlouhodobější udržitelnosti projektů.