english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České centrum v Rotterdamu - červen 2018

Program Českých center v Rotterdamu na měsíc červen 2018.

Křest knihy Marka Šindelky 'Materiaalmoeheid' ('Únava materiálu')

 

V neděli 3. června se v Haagse Kunstkring uskuteční křest nizozemského překladu poslední knihy českého spisovatele Marka Šindelky 'Materiaalmoeheid' ('Únava materiálu'). V úvodu večera nabídne překladatel Kees Mercks zajímavou retrospektivu na téma československá literatura a události Pražského jara 1968. Následně proběhne rozhovor se Šindelkou, který bude moderovat překladatel jeho knih do nizozemštiny Edgar de Bruin.


Vstup: € 10,- (pro členy Haagse Kunstkring a držitele CJP and Ooievaarspas: € 5,-)

 

Kdy: 3.6. 2018, 14:00


Kde: Vereniging Haagse Kunstkring, Denneweg 64, 2514 CJ, Haag


Více informací zde.


Filmový klub Ikarie XB-1
 

Po krátké zastávce v Rotterdamu se filmový klub ČC Rotterdam opět vydává na cesty. Tentokrát si udělá zastávku v Delftu. Ve spolupráci s TU Delft a Filmhuis Lumen se v úterý 5. června v 19:30 koná promítání klasického vědeckofantastického díla československé kinematografie 'Ikarie XB-I'.


Kdy: 5.6.2018, 19:30

Kde: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, 2611 BP Delft


Více informací zde.

 

Křest knihy Jaroslava Rudiše Het volk boven (Národní třída) v Goethe-Institut v Amsterdamu

 

Ve středu 13. června představí český spisovatel Jaroslav Rudiš v Goethe-Institut v Amsterdamu překlad své novely Národní třída (Het volk boven). Rozhovor s autorem povede Guido Snel, docent moderní evropské literatury na Amsterodamské univerzitě. Křest pořádá České centrum Rotterdam ve spolupráci s Goethe-Institut.

Od února do konce června je Rudiš na rezidenčním pobytu v amsterodamském vědeckém ústavu NIAS Královské nizozemské akademie věd, kde pracuje na nové knize. Autor je hostem NIAS-KNAW na pozvání Nizozemského literárního fondu (NLF).
 

Vstup zdarma.


Kdy: 13. 6. 2018, 20:00

Kde: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam


Více informací zde.

 

Fashionclash

Mezinárodní akce pro mladé designéry a umělce je příležitostí k poznání vice než 150 talentů z celkem 25 zemí. Třídenní program se koná v SAM-Decorfabriek v Maastrichtu a poskytuje návštěvníkům inspiraci ze světa současné módy. Po loňském úspěchu se vrací Michaela Čapková s kolekcí ze svého projektu Power of identity – Memory fashion message, která je ve znamení stoletého výročí založení Československa. Přehlídku Čapkové zahájí taneční vystoupení Andrey Vykysalé Benkové.

Kdy:  15.-17.6.2018

Kde: SAM-Decorfabriek, Meerssenerweg 215, Maastricht

Více informací zde.