suomeksi  česky  english 

rozšířené vyhledávání
go_expo_2011
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Český stánek na veletrhu GoExpo 2011

Ve dnech 11. – 13. března 2011 se konal v Helsinkách veletrh volnočasových aktivit, který zahrnoval populární finské koníčky: golf, cyklistiku, běhání, turistiku, rybaření a …koně. Ze šesti tématických expozic se s největším zájmem setkala část týkající se golfu, která byla vedle domácích provozovatelů také obsazena zahraničními turistickými agenturami a golfovými středisky

Za ČR se veletrhu Golf zúčastnila Lenka Ostrá z české agentury CzechTourism, ředitelka zahraniční kanceláře CzechTourism ve Stockholmu, Lucie Vallin a zástupkyně Golfcentra Konopiště, Veronika Kroupová. Český zastupitelský úřad v Helsinkách pomáhal s logistikou a koordinací české expozice; v úvodní den veletrhu navštívili GO_05český stánek 1. tajemník velvyslanectví Ing. Jan Maruška s velvyslancem ČR ve Finsku.

Ve Finsku hraje golf na 40.000 lidí (Finsko má cca 5 mil. obyvatel) a v provozu je 70 golfových hřišť. Přestože Finové preferují v zimních měsících přímořská golfová letoviska, zájem o 87 českých hřišť má stoupající tendenci i z důvodu přímých letů mezi Helsinkami a Prahou. Velkým lákadlem jsou historická česká architektura a kulturní památky v blízkosti golfových hřišť.

Galerie


go_expo_2011