česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Heritage Live: hudební spolupráce EU-Pákistán

Hudebníci z osmi evropských zemí se podíleli na unikátním projektu spolupráce s lidovými umělci z Pákistánu, vytvořili sérii videí a společně vystoupili v Islámábádu a Láhauru. Pro českou písničkářku Amelii Siba byly umělecké workshopy s partnery z Pákistánu a EU obohacující a inspirativní.

Pákistánská Nadace pro umění, kulturu a vzdělávání (FACE) s podporou velvyslanectví a kulturních institutů členských států EU sdružených v pákistánském clusteru Národních kulturních institutů EU (EUNIC) uspořádala ve dnech 22. až 29. května 2022 společný pobyt hudebníků v Islámábádu.

Projekt „Heritage Live - Music of Pakistan“ umožnil čtrnácti tradičním pákistánským hudebníkům a umělcům z osmi zemí EU včetně České republiky společně tvořit hudbu a koncertovat. Sedm hudebních videí a výukových programů nahraných během workshopů se bude šířit prostřednictvím digitálních platforem. Projekt se zaměřil na podporu hudebníků ve zranitelném postavení včetně žen, afghánských uprchlíků a mládeže z venkovských oblastí Pákistánu s cílem zlepšit jejich sociální a ekonomické podmínky a pomoci rozvoji inkluzivní a kreativní ekonomiky. Zúčastnění umělci vystoupili pro veřejnost v Islámábádu a Láhauru.

Česká zpěvačka Amelie Siba účinkovala spolu s hudebníky z Afghánistánu, Balúčistánu, Gilgitu-Baltistánu a Sindhu. Na konci týdenního workshopu ocenila vzájemnou komunikaci prostřednictvím hudby a možnost spolupracovat s pákistánskými partnery na svých i jejich budoucích projektech.

Amelie Siba

Amelie Siba

Heritage Live Islamabad

Heritage Live Islamabad