česky  english  bahasa indonesia 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Prezentace českých vín a české gastronomie

Ve dnech 27. dubna až 22. května se v Jakartě konal pravidelný potravinářský veletrh Wine & Cheese EXPO 2016, který byl v letošním roce zaměřen na regionální prezentaci vín a nápojů ze střední a východní Evropy. V rámci přehlídky se představila nejen vybraná česká, respektive moravská, vinařství, ale také náchodský pivovar Primátor, který má již své produkty zaregistrovány k distribuci na místním trhu.

 

Dne 9. května proběhla pod záštitou indonéského sdružení „Bar snů“ ochutnávka vín z celého světa společně se soutěží o nejlepšího místního barmana. Hodnocení vín, mezi nimiž nechyběla ani vína naší provenience, se zúčastnil vedoucí zastupitelského úřadu v doprovodu dvou českých vinařů.

Ti následně prezentovali vybraná česká vína dne 10. května na navazující galavečeři pro 150 vybraných hostů z oblasti potravinářství a gastronomie. V jejím rámci byla rovněž servírována jídla tradiční české kuchyně připravená šéfkuchařem Grandhotelu Pupp panem Radkem Příhonským.

Jeho přítomnost v Jakartě využil zastupitelský úřad k natočení televizního medailonku o české gastronomii, kterým diváky provázela známá populární indonéská televizní šéfkuchařka Farah Quinn.

Galerie


gala