Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Slavnostní ukončení Diplomatické akademie – ročník jaro 2018
Foto: © MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Slavnostní ukončení Diplomatické akademie – ročník jaro 2018

 

Státní tajemník Ministerstva zahraničních věcí ČR Miloslav Stašek předal 13. června 2018 osmi diplomatickým koncipientům certifikáty potvrzující úspěšné zakončení základní diplomatické přípravy zahájené koncem února tohoto roku.

V průběhu diplomatické přípravy absolvovali koncipienti Diplomatické akademie MZV ČR náročnou teoretickou část z oblasti mezinárodní politiky, ekonomické diplomacie, bilaterální a multilaterální politiky ČR, právních a konzulárních základů a mnoha dalších specifických aspektů zahraniční politiky České republiky. Formou seminářů a kurzů s praktickým nácvikem prohlubovali své negociační, prezentační a komunikační dovednosti, znalosti diplomatické angličtiny apod.

V rámci praktické části své přípravy pak diplomatičtí koncipienti rotovali po odborech v politické, ekonomické a právní a konzulární sekci MZV. Součástí diplomatické přípravy je měsíční stáž na vybraných zastupitelských úřadech ČR a kurz ke zvládání krizových situací, který již tradičně probíhá ve spolupráci s Vojenskou akademií ve Vyškově.

Své studium pak zakončili obhajobou písemné práce a ústními zkouškami v souladu se zákonem o státní službě, jakož i se zákonem o zahraniční službě a s vyhláškou o podrobnostech zkoušky zakončující vzdělávací program zaměřený na výkon zahraniční služby.

Posluchači všeobecné diplomatické přípravy, ročník 2018:

Lenka Aldorf, Martina Dočkalová, Tereza Gráfová, Radek Hovorka, Marek Hrubeš, Tomáš Pavlíček, Jonáš Vnouček, Martin Žáček.

Slavnostní ukončení Diplomatické akademie – ročník jaro 2018

Slavnostní ukončení Diplomatické akademie – ročník jaro 2018

.