Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Vánoční charitativní festival - Hilton 2014

 

Letos jsme se již po sedmé zúčastnili Vánočního charitativního festivalu v Hiltonu. Konal se, jak jsme Vás již informovali, v neděli 16. 11. Sdružení rodinných příslušníků zaměstnanců MZV (SRP) zde, jako každoročně, prezentovalo Českou republiku a propagovalo výrobky českých firem.
 

Podpořili nás svými dary sponzoři již tradiční, jako např. Preciosa svými křišťálovými šperky, Glassor skleněnými vánočními ozdobami, Becherovka, DM drogerie, Moravská ústředna Brno zaslala dětské hračky, plyšáky a batůžky, Botanicus dárkové balíčky a časopis Hrana dětské časopisy. Také MZV přispělo velkým množstvím hudebních CD a naše členka Veronika Vacková poskytla k prodeji svoje výrobky z korálků. Nově tuto charitativní akci sponzoroval za Českou republiku i Moser, který věnoval krásnou, hodnotnou mísu Lady Hamilton. Touto cestou bychom rádi poděkovali všem sponzorům, kteří přinesli svými výrobky radost nakupujícím a zároveň tak přispěli na dobrou věc.

Mezi oslovenými firmami, které opět zklamaly a podporu odmítli bych jmenovala zejména Škodovku a Karlovarské oplatky, Nestle, Madetu a Racio, které jsme oslovili jako tradiční české výrobce.

Výtěžek z našeho českého stánku byl letos rekordních 55 000,- Kč.

A co se objevilo o festivalu v médiích?

Citace z Deník.cz:

„Na charitativní akci, kterou pořádají a na níž i prodávají diplomaté, přišly nakupovat stovky lidí. Své tradiční výrobky tu nabídlo 50 zemí od Japonska, Peru, Pákistánu až po Spojené státy a Kanadu.

Peníze, které získají pořadatelé prodejem na stáncích, ze vstupného a sponzorských darů, si poté v grantové výzvě přerozdělí české charitativní organizace. Akci organizuje Asociace partnerů diplomatického sboru, loni podpořila 24 charitativních projektů částkou 2,7 milionu korun. Od roku 2000 už přerozdělila přes 58 milionů.

Akci měla původně zahájit první dáma Ivana Zemanová, ale omluvila se ze zdravotních důvodů. Loni byla poprvé její patronkou. „Byla jsem skutečně ohromena, protože tato velkolepá benefiční akce je organizovaná diplomaty dobrovolnicky a v jejich volném čase. Jejich odhodlání pomáhat českým charitám je opravdu inspirativní," uvedla v tiskové zprávě…….“

celkový pohled

celkový pohled

český stánek

český stánek

 

.