Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Logo Frankofonie
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Dny Frankofonie 2017 – předávání cen výtvarné a vědomostní soutěže

Kdy: 21.03.2017 , Kde: Černínský palác

Ministerstvo zahraničních věcí hostí 21. března 2017 v Černínském paláci slavnostní předávání cen studentské výtvarné a vědomostní soutěže v rámci každoročních oslav Dnů Frankofonie.

Na akci, nad níž převzal záštitu ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek, vystoupí mimo jiné s projevem velvyslankyně Maroka v ČR  J.E. paní Souriya Otmani a francouzský velvyslanec v ČR J.E. pan Roland Galharague. Zúčastní se jí hosté z řad frankofonních diplomatických misí, Francouzského institutu, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR či Ministerstva kultury ČR. K akci se tradičně připojuje vyhlášení ocenění Prix Gallica pro studenty vysokých škol za nejlepší magisterské práce z francouzštiny.

Výtvarná soutěž je určená žákům základních škol s výukou francouzštiny a soutěží se v uměleckém ztvárnění alespoň tří z deseti slov, které každoročně vyhlašuje Mezinárodní organizace Frankofonie. Středoškoláci v letošním ročníku soutěžili ve správnosti a rychlosti odpovědí vědomostního kvízu.

Informace pro média:

Akce se koná v pondělí 21. března 2017 v Černínském paláci

Zahájení a proslovy: 13:00 – 13:30 h

Vyhlášení vítězů a předávání cen: 13:30 – 14:15 h

Příchod novinářů na recepci Černínského paláce do 12:45 h

Účast pouze po předchozí písemné žádosti o akreditaci (ve formátu jméno, redakce, pozice, telefon), zaslané nejpozději do pondělí 20. března 2016 do 15:00 h na: zuzana_christofova@mzv.cz

Akce se uskuteční ve francouzském jazyce.

Vhodný oděv podmínkou.

.