Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Černínský palác v zimě
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Shrnutí pro turisty: lyžařská sezóna 2022/2023

 

Aktualizované informace o podmínkách využívání služeb a cestování do oblíbených lyžařských destinací v letošní sezóně 2022/2023.

Níže uvedené podmínky mohou být změněny a zpřísněny v důsledku zhoršeného vývoje epidemie Covid-19.

Rakousko

Vstup do Rakouska a pobyt na jeho území je v zásadě možný bez hygienicko-epidemiologických omezení, resp.  za stejných podmínek jako v době před pandemií Covid-19. Povinnost nosit respirátor typu FFP2 platí pouze ve zdravotnických zařízeních, pečovatelských domech a domech pro seniory, ve Vídni navíc též  v lékárnách a v hromadných dopravních prostředcích.

To se tedy týká i lyžařských středisek.

Více informací zde.

Itálie

Zásadní informací je bezpochyby, oproti předchozí sezóně, možnost cestovat do Itálie bez jakýchkoliv omezení, očkovací certifikáty již nejsou v horských střediscích vyžadovány. Z proti covidových pravidel zůstává v platnosti povinnost nosit respirátor (FFP2) pouze ve zdravotnických zařízeních a nemocnicích.

Připomínáme, že od ledna 2022 jsou v Itálii v platnosti nová pravidla pro milovníky zimních sportů. Mezi ty hlavní patří platné pojištění odpovědnosti pro všechny, kteří se pohybují na sjezdových tratích, dále povinná helma pro osoby mladší 18 let, zákaz jízdy pod vlivem alkoholu a drog nebo pravidlo omezené rychlosti a automatické spoluodpovědnosti v případě kolize na sjezdové trati, kdy nelze jednoznačně určit viníka.

Více informací zde.

Slovensko

Vstup na Slovensko a pobyt na jeho území je nyní možný bez jakýchkoliv hygienicko-epidemiologických omezení, v podstatě za stejných podmínek, jako tomu bylo v době před pandemií Covid-19.

Lyžařská sezóna na Slovensku již byla zahájena, informace o lyžařských střediscích naleznete na stránkách www.slovakia.travel. Pro rodiny s dětmi je k dispozici užitečný web www.travelking.sk, který informuje o vhodných střediscích a aktivitách právě pro děti.

Více informací zde.

 

Další užitečné odkazy

BULHARSKO

FRANCIE

SLOVINSKO

ŠVÝCARSKO

 

 

.