Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Vyhlášení výsledků soutěže Dnů Frankofonie 2013

Kdy: 20.03.2013 , Kde: Praha, Černínský palác

Dne 20. března 2013 se v Černínském paláci uskuteční slavnostní setkání s vyhlášením výsledků soutěže v rámci Dnů Frankofonie pro žáky francouzského jazyka základních a středních škol České republiky. Letošní ročník proběhl pod záštitou ministra zahraničních věcí Karla Schwarzenberga.

Soutěž se konala ve dnech 1. února – 1. března 2013. Tvořil ji vědomostní kviz na internetové stránce MZV ČR, na jehož otázky studenti odpovídali on-line, a výtvarná část. Žáci základních škol a studenti středních škol měli za úkol realizovat výtvarnou práci (kresbu, malbu, fotografii, DVD nebo PowerPoint) za využití aspoň tří „z deseti slov Frankofonie pro rok 2013“, které vyhlásila centrála OIF (Mezinárodní Organizace Frankofonie) v Paříži. Byla to slova: atelier, bouquet, cachet, coup de foudre, équipe, protéger, savoir-faire, unique, vis-à-vis, voilà.

Na vyhlášení výsledků se studenti setkají se spoluorganizátory soutěže - zástupci Ministerstva zahraničních věcí, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Francouzského institutu, Velvyslanectví Francouzské republiky v Praze a velvyslanectví frankofonních zemí.

přílohy

.