Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Fórum udržitelného rozvoje 2023

 

Témata udržitelného rozvoje se dostávají do popředí zájmu nejen vlád, ale i občanů všech zemí světa. Příležitostí dozvědět se víc o tom, jak můžeme sami k udržitelnému rozvoji přispívat, je Fórum udržitelného rozvoje, které se uskuteční 14. června od 9 do 18 hodin v prostorách Klementina v Praze.

Fórum UR 2023

Fórum UR 2023

Fórum každoročně pořádá Rada vlády pro udržitelný rozvoj (RVUR). Cílem je vytvořit prostor pro diskusi nad řešením aspektů, cílů a principů udržitelného rozvoje a jeho implementace v Česku. První Fórum se uskutečnilo v roce 2004.

Od roku 2015 jsou diskuse na Fóru v kontextu s Cíli udržitelného rozvoje OSN, které chce mezinárodní společenství naplnit do roku 2030. Letošní fórum si klade otázku, zda rok 2030 není již příliš blízko, a co dělat, abychom to přeci jen stihli.

Letošní Fórum poskytne také prostor pro závěrečnou konferenci projektu  Mechanismy prosazování principů udržitelného rozvoje . Na konferenci budou představeny projektové výstupy, které se týkají široké škály aktivit – od strategického plánování, přes realizaci a monitoring po hodnocení dopadů aktivit na udržitelný rozvoj. Hosté budou také diskutovat, jak zlepšit komunikaci o udržitelném rozvoji a jeho zásadách.

Fórum se uskuteční 14. června 2023 od 9:00 do 18:00 v prostorách pražského Klementina (Národní knihovna v Praze). Přihlásit se k účasti je možné zde ZDE.

.