Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Summit Světových škol 2022
Foto: ©ČvT
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Summit Světových škol 2022

 

Další ročník konference pro žáky, učitele i širokou veřejnost letos proběhl znovu naživo. 15. 6. v DOX.

 

V rámci programu se uskutečnily přednášky a workshopy na téma Zdraví a svět. Učitelům, žákům a studentům mnoho zajímavých informací o globálních tématech. Summit nabídl účastníkům možnost setkání se s e zástupci škol, zřizovatelů s vědci a cestovateli. Součástí dopoledního programu bylo slavnostní vyhlášení a ocenění nově certifikovaných škol programu. 

Summit je součástí/aktivitou projektu Světová škola, který vede Člověk v tísni. Projekt školám nabízí, kromě ocenění/certifikátu, rovněž metodickou podporu, školení pro pedagogy, pomoc při hledání partnerů pro aktivity, atp. Záštitu uděluje MŠMT a MZV.

ŘORS MZV Petr Gandalovič

ŘORS MZV Petr Gandalovič

Na Summitu vystoupil také ředitel Odboru rozvojové spolupráce a humanitární pomoci Ministerstva zahraničních věcí Česka, které Summitu uděluje již tradičně kromě záštity také finanční podporu. Ve své řeči k účastníkům apeloval na podporu solidarity a aktivního občanství jakož i na podporu vzdělávání v globálních souvislostech. Pogratuloval stávajícím i novým držitelům ocenění a vyjádřil naději, že do budoucna bude po Česku nadále přibývat škol, které se zapojí do programu Světová škola

Zde naleznete Další detaily včetně podrobného programu a medailonků řečníků

.