Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Nová výzva pro podávání návrhů projektů v rámci Challenge Fund – česká inovativní řešení pro dosažení SDGs

 

Letošní výzva k podávání přihlášek je spuštěna, zájemci se mohou hlásit do 12. července 2021. Cílem je realizace českých řešení a sdílení know-how v zemích prioritní rozvojové spolupráce a přispění k dosažení Cílů udržitelného rozvoje (SDGs).
 

Challenge Fund je určen pro české žadatele ze soukromého i veřejného sektoru, z nevládních organizací, univerzit či výzkumných institucí. Projekt financuje Ministerstvo zahraničních věcí ČR a implementuje Rozvojový program OSN (UNDP) v regionální pobočce  v Istanbulu. Od roku 2018 je Challenge Fund součástí dlouhodobého Partnerství pro Cíle udržitelného rozvoje mezi Českou republikou a UNDP.

Cílové země pro realizaci projektů jsou: Bosna a Hercegovina, Moldavsko, Gruzie, Etiopie, Zambie a Kambodža. Tyto země jsou již od roku 2018 prioritními zeměmi české rozvojové spolupráce. Konkrétní tematické okruhy zájmu byly vybrány místními kancelářemi UNDP v cílových zemích ve spolupráci se zastupitelskými úřady ČR. Tento postup zaručuje, že vybraná témata reagují na lokální potřeby a podmínky. Fond poskytne úspěšným žadatelům finanční prostředky na realizaci projektu až do výše 40 000 USD, s povinným 20% spolufinancováním projektu ze strany realizátora.

Návrhy projektů do Challenge Fund je možné podávat prostřednictvím webové stránky programu do 12. července 2021.

Na webu Partnerství ČR a UNDP také najdete další informace o programu a předchozí realizované projekty.

V případě dotazů se můžete obrátit na cup.applications@undp.org

Sdílení moderních metod ve včelařství, Bosna a Hercegovina

Sdílení moderních metod ve včelařství, Bosna a Hercegovina

.