Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Majáles 2018
Foto: Jolly Thompson
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Majáles 18. května 2018

Kdy: 18.05.2018 16:00 - 21:00 , Kde: Velvyslanectví ČR a SR, Londýn

Velvyslanec České republiky, J.E. Libor Sečka a velvyslanec Slovenska, J.E. Ľubomír Rehák, v pátek 18. května 2018 společně uspořádali na českém a slovenském velvyslanectví v Londýně tradiční slavnost Majáles.

Majáles je studentským festivalem a také jarní slavností organizovanou každý rok v květnu v zemích střední Evropy. Velvyslanectví České republiky a Slovenské republiky v Londýně s potěšením využili této příležitosti k připomenutí 100. výročí založení Československa v roce 1918 a uznání Československé Národní rady britskou vládou.

Bohatý program započal proslovy velvyslanců České republiky a Slovenska, kteří srdečně přivítali všechny hosty a připomněli dlouhou společnou minulost obou států a jejich současné vynikající vztahy. Po národních hymnách velvyslanci předali ocenění vybraným představitelům českých a slovenských krajanských asociací v UK, za dlouholetý přínos v rozvoji česko-britských a slovensko-britských vztahů. Seznam oceněných ze strany českého velvyslance L. Sečky. (PDF, 187 KB)

Jednotlivé asociace se během Majálesu prezentovaly informačními materiály, drobnými výtvarnými aktivitami pro děti či tanečním vystoupením. Manželka velvyslance, paní Sabrina Sečková, slavnostně předala osvědčení prvním absolventům České školy bez hranic Londýn.

Po celou dobu hrál hostům k poslechu i tanci Brněnský orchestr lidových nástrojů, který sklidil velký úspěch. Pohoštění se podávalo ve stylu české a slovenské kuchyně, nápoje zahrnovaly moravská vína a Plzeňský prazdroj.

Děkujeme všem více jak 300 hostům za účast. Věříme, že si na obou velvyslanectvích za krásného slunného počasí užili příjemné odpoledne ve společnosti přátel, rodin a dalších krajanů.

Všechny fotografie z Majálesu od paní Jolly Thompson jsou k dispozici v tomto odkazu: https://jollythompson.dphoto.com/#/album/d676bv

Majáles 2018 - program (PDF, 156 KB)

galerie

Majáles 2018

.