Ministerstvo zahraničních věcí ČR

   česky      english     

rozšířené vyhledávání

Přejít na menu

Černínský palác
Foto: © Tiskový odbor
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Publikace Česká diplomacie 2018

 

Publikace „Česká diplomacie 2018“ přináší shrnutí toho nejdůležitějšího, co se v české zahraniční politice v roce 2018 odehrálo. Ohlíží se za významnými aktivitami roku, které naše diplomacie uskutečnila, a rovněž nabízí přehled práce českých diplomatů na všech kontinentech. Tento výčet není a ani nemůže být úplný. Měl by však být faktografickou pomůckou pro pochopení hlavních trajektorií, po kterých se v souladu s dlouhodobou zahraničněpolitickou koncepcí a platným vládním programem ubíraly v daném roce aktivity Ministerstva zahraničních věcí.

Součástí publikace je kompletní přehled stykových akcí za daný rok, které se uskutečnily na úrovni nejvyšších ústavních činitelů, ministrů, výborů Poslanecké sněmovny a Senátu PČR a náměstků ministrů; dále faktografické tabulky, které nabízejí přehledy zastupitelských úřadů ČR ve světě, honorárních konzulátů ČR, Českých center, účasti ČR v zahraničních misích a operacích a volebních pozorovatelských misích OBSE a EU a konečně přehled mezinárodních smluv, které pro ČR vstoupily v daném roce v platnost.

Počínaje rokem 2019 se Ministerstvo zahraničních věcí chce formou ročenky „Česká diplomacie“ takto pravidelně ohlížet za každým rokem uplynulým.

přílohy

Publikace Česká diplomacie 2018 4 MB pdf (Acrobat dokument) 17.6.2019

Czech Diplomacy 2018 4 MB pdf (Acrobat dokument) 21.8.2019

.