česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Dny české kuchyně v Kuala Lumpur

(Archivní článek, platnost skončena 18.11.2022 / 00:30.)

Velvyslanectví České republiky v Kuala Lumpur pořádalo ve spolupráci s hotelem Renaissance Kuala Lumpur ve dnech 23. – 29. 11. 2015 Dny české kuchyně. Cílem akce s názvem Czech Culinary Experience 2015 byla propagace české gastronomie a šíření povědomí o České republice v Malajsii. Zastupitelský úřad zajistil hostování českého kuchaře pana Jana Michálka, dlouholetého kapitána a manažera českého národního kulinářského týmu, který v předním pětihvězdičkovém hotelu v centru Kuala Lumpur připravoval tradiční i moderní české pokrmy formou bufetové večeře a à la carte menu. Slavnostního zahájení dne 23. 11. 2015 se zúčastnilo více než 80 zástupců médií, oblasti byznysu a diplomatické a krajanské komunity.

Gastronomie patří vzhledem ke kulturní orientaci malajsijského obyvatelstva k jednomu z účinných instrumentů pro rozšiřování povědomí o geograficky a kulturně vzdálených teritoriích, jako je Česká republika. Úvodní slovo ke slavnostnímu zahájení Czech Culinary Experience 2015 pronesl velvyslanec ČR v Malajsii Rudolf Hykl, který přiblížil místnímu publiku podstatu české kuchyně a její determinaci historickými, geografickými a environmentálními vlivy přítomnými na českém území. Hostující kuchař Jan Michálek ve svém projevu kromě jiného představil složení servírovaných vybraných českých pokrmů.

V průběhu večera bylo přítomným podáváno také české pivo (Budvar). Dominantním prvkem výzdoby byla skleněná plastika zapůjčená firmou Preciosa.

Zpravodajství o Dnech české kuchyně v Malajsii v místním tisku:

The Star Online

Food Malaysia

Isaactan.Net

 

Bližší informace v přiloženém letáku. (JPG, 124 KB) 

 Slavnostní zahájení Dnů české kuchyně v hotelu Renaissance Kuala Lumpur, zleva generální manager hotelu pan Robert Frager, kuchař pan Jan Michálek a velvyslanec ČR v Malajsii Rudolf Hykl.


Slavnostní zahájení Dnů české kuchyně v hotelu Renaissance Kuala Lumpur, zleva generální manager hotelu pan Robert Frager, kuchař pan Jan Michálek a velvyslanec ČR v Malajsii Rudolf Hykl.

 

 Na akci byli pozváni zástupci médií, byznysu a diplomatické a krajanské komunity


Na akci byli pozváni zástupci médií, byznysu a diplomatické a krajanské komunity

 

 Slavnostního zahájení dne 23. 11. 2015 se zúčastnilo více než 80 hostů


Slavnostního zahájení dne 23. 11. 2015 se zúčastnilo více než 80 hostů

 

 Na výběr bylo několik druhů masa


Na výběr bylo několik druhů masa 

 

 Nechyběla ani tradiční kuřecí tlačenka


Nechyběla ani tradiční kuřecí tlačenka

 

 Mramorové bábovky s vanilkovým krémem a vlašskými ořechy


Mramorové bábovky s vanilkovým krémem a vlašskými ořechy

 

 Moderní variace českých dezertů


Moderní variace českých dezertů

 

 Dominantním prvkem výzdoby restaurace byla skleněná plastika zapůjčená firmou Preciosa.


Dominantním prvkem výzdoby restaurace byla skleněná plastika zapůjčená firmou Preciosa.