česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Restaurace Terasa U Zlaté studně
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Česká gastronomická prezentace v Kuala Lumpur

Velvyslanectví České republiky v Kuala Lumpur uspořádalo ve dnech 7.-15. dubna 2018 českou gastronomickou prezentaci v Malajsii ve spolupráci s hotelem Ritz-Carlton Kuala Lumpur. V jejím průběhu byly malajsijské a mezinárodní veřejnosti, jakož i představitelům oficiálních míst a podnikatelům, představeny české gastronomické speciality v podání předního českého šéfkuchaře Pavla Sapíka. Cílem akce bylo zvýšit povědomí o České republice a především její atraktivnosti jako turistické destinace.
 

„Česká tradiční jídla byla podávána v moderní úpravě a setkala se s jednoznačně kladným přijetím. Dopad akce je pro nás velmi příznivý, zorganizovali jsme společně s hotelem Ritz-Carlton několik mediálních a společenských akcí, kterými jsme oslovili osoby a instituce, na kterých nám záleží“, uvedl velvyslanec Rudolf Hykl. Mezi hosty velvyslanectví byli členové královské rodiny, významní podnikatelé, představitelé ministerstev, diplomatického sboru a další. Malajsijci, kteří znají Českou republiku především jako architektonicky a historicky bohatou zemi, tak měli možnost si doplnit vjem o ČR i prostřednictvím jimi oblíbené gastronomie. Týdenní akce probíhala v restauraci The Library hotelu Ritz-Carlton a zahrnovala též další prezentační akce organizované českým velvyslanectvím.

     Pavel Sapík působí jako šéfkuchař v restauraci "Terasa U Zlaté studně" v Praze, která tradičně obsazuje přední místa v uznávaných mezinárodních žebříčcích co do kvality gastronomie, tak i prostředí.  V Kuala Lumpur ocenil zcela profesionální přístup partnerů v Malajsii: „Jsem velice rád za tuto skvělou zkušenost“, řekl, „překvapilo mě osobní přijetí a nadšení korporátní i místní klientely z naší gastronomie. Zejména bych chtěl vyzdvihnout úžasnou spolupráci s místním týmem. I přes velkou geografickou vzdálenost a kulturní rozdíly jsme vytvořili dokonale fungující celek“.   

     Česká gastronomická prezentace byla organizována z iniciativy českého velvyslanectví v Kuala Lumpur a byla umožněna za částečného finančního příspěvku Ministerstva zahraničí ČR. Akce byla pořádána zároveň jako jedna z událostí, kterými letos velvyslanectví ČR v této zemi připomíná 100. výročí založení Československa.

 

Mediální zprávy:

FollowMeToEatLa,

Hooi-Khaw Eu,

GoodyFoodies,

ivyaiwei,

The Ritz-Carlton

 

Česká gastronomická prezentace v Kuala Lumpur - leták

 

 

Česká gastronomická prezentace v Kuala Lumpur - leták (PDF, 231 KB)

 

Galerie


Czech Culinary Experience 2018