português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Veletrh Study Abroad v Lisabonu

Dne 4. 3. 2017 proběhl v Lisabonu v hotelu Intercontinental veletrh Study Abroad. Cílem veletrhu, zaměřeného zejména na pomaturitní vzdělávání, je upozornit studenty na možnosti studia v zahraničí, stipendia a letní školy, v jejichž rámci si mohou zlepšit svoje jazykové schopnosti a poznat nové kultury. Letošní ročník zaznamenal vysokou účast jak ze strany zástupců vzdělávacích zařízení, agentur a ambasád, tak i ze strany zájemců o studium.

Veletrhu se zúčastnili i zástupci Velvyslanectví České republiky, kteří zájemcům zprostředkovali informace o možnostech pomaturitního vzdělávání pro cizince v České republice. Z české nabídky byl na veletrhu největší zájem o studium medicíny v anglickém jazyce, které je vyhlášené mezi portugalskými studenty zejména díky příznivému poměru kvality a ceny. V letošním ročníku byl dále zaznamenán nárůst zájmu o studium uměleckých oborů (např. grafický design, filmová studia) a stáže pro absolventy v rámci mezinárodních vztahů a ekonomie.

Studenti využili příležitosti zeptat se i na podrobnější informace ohledně vzdělávání a životních nákladů v ČR. Podle pozitivních reakcí a vysoké účasti se dá předpokládat, že zájem o studium v České republice i nadále poroste, k čemuž přispívá opakovaná účast Velvyslanectví České republiky v Portugalsku na podobných akcích.

Veletrhu se zúčastnili také zástupci amerických, britských, italských, kanadských, lucemburských, nizozemských, portugalských, španělských a švýcarských škol, institucí a agentur. Z hlediska oborů byly zastoupeny hlavně hotelnictví a cestovní ruch, management, ekonomie, lékařství, sport, umění, technické obory a jazykové vzdělávání.

Veletrh Study Abroad v Lisabonu 2

Veletrh Study Abroad v Lisabonu 2