português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ Lisabon
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Czech Startup Night 2021

Po roční přestávce se v souvislosti s účastí řady českých startupů na letošním ročníku největší světové technologické konferenci současnosti - Web Summit dne 3. listopadu 2021 již potřetí konala v prostorách rezidence velvyslance ČR v Portugalsku akce s názvem Czech Startup Night. Tentokrát se prezentovalo sedm českých startupů, které byly součástí mise, již na Web Summit opět zorganizovala agentura CzechInvest prostřednictvím svého programu Czech Demo.

Zástupci zúčastněných startupů měly na své "pitches" k dispozici 3 minuty, v rámci kterých prezentovaly svoji firmu a produkt, po kterých měly prostor na zodpovězení otázek ze strany odborné poroty. Prezentace se zúčastnily následující startupy: Visioncraft, BeiT, StormingForce, Motionlab, Smartly, Clevermaps a Confer-O-Matic. Večera se měl původně zúčastnit také startup Maptiler, kterého však zdržela milá povinnost, a to sice účast v souběžně konaném semifinálovém kole soutěže startupů na samotném Web Summitu, což je samo o sobě pro firmu velkým úspěchem.

Zástupci startupů představili celou řadu inovativních produktů a aplikací jako např. monitorovací systémy s podporou umělé inteligence, software pro digitální správu budov, mapové aplikace, vytváření startupových řešení a aplikací na míru apod.

Po prezentacích následoval networking a společenský podnik, přičemž zároveň probíhala debata odborné poroty o nejlepším produktu a prezentaci. Slavnostní vyhlášení nejlepších se odehrálo v režii náměstka ministra průmyslu a obchodu Petra Očka, generálního ředitele agentury CzechInvest Patrika Reichla a velvyslance ČR v Portugalsku Petra Šelepy. První místo získala firma BeiT, jejíž majitel a CEO Miroslav Hachlinec převzal drobné ceny.

Zástupci přítomných startupů, agentury CzechInvest i velvyslanectví se shodli, že navázané kontakty má význam rozvíjet i v budoucnu, a to jak v bilaterální rovině mezi ČR i Portugalskem, tak i v rovině globální, což přímo souvisí s tím, že konference Web Summit se bude v Lisabonu konat na základě dlouhodobé smlouvy mezi organizátory a městem každoročně v obdobném termínu i v dalších letech.

Akce Czech Startup Night navázala na předchozí ročníky v letech 2018 a 2019, kdy byla pořádána coby projekt na podporu ekonomické diplomacie ve spolupráci Velvyslanectví ČR v Portugalsku a agentury CzechInvest. Představitelé českých startupů představili svá řešení a technologie odborné porotě, v níž zasedli partneři z organizačního týmu Web Summitu, portugalské agentury pro rozvoj obchodu a investic AICEP PortugalGlobal a Portugalské obchodní konfederace (CIP).

Ing. Petr Klíma, zástupce velvyslance

Galerie


Czech Startup Night 2021