english  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MŠMT
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Letní škola slovanských studií 2019 – nabídka vládních stipendií

Informace o stipendijních kurzech českého jazyka v České republice v létě 2019. Lhůta pro podání přihlášek je stanovena velvyslanectvím ČR v Londýně na 10. března 2019.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky nabízí 20 stipendijních míst na Letních školách slovanských studií (LŠSS) pro rok 2019.

Letní školy slovanských studií jsou studijní kurzy českého jazyka pořádané veřejnými vysokými školami v České republice, které se konají každoročně v měsících červenci až září.

Studijní kurzy v ročníku LŠSS 2019 pořádají pro zájemce ze Spojeného království tyto české univerzity:

-           Univerzita Karlova v Praze  Filozofická fakulta (26. 7.–23. 8. 2019)

-           Masarykova univerzita v Brně  Filozofická fakulta (20. 7.–17. 8. 2019) 

-           Ústav jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy v Poděbradech (1.7 .–26. 7. 2019)

-           Univerzita Palackého v Olomouci  Filozofická fakulta (20. 7.18. 8. 2019)

-           Západočeská univerzita v Plzni (6. 7.–26. 7. 2019) 

-           Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (18. 8.–9. 9. 2019) 

Kurzy jsou určeny pro studenty, odborníky (pedagogy, překladatele, tlumočníky) a akademické pracovníky z oblasti bohemistiky a slavistiky. Svým širokým záběrem jsou však otevřeny všem zájemcům o český jazyk, literaturu, dějiny a kulturu.

Stipendia spočívají v úhradě kurzovného, ubytování a stravování a bezplatném vstupu na kulturní aktivity pořádané v rámci LŠSS.

Obecné informace o podmínkách stipendijních pobytů včetně formuláře přihlášky jsou zveřejněny na anglických internetových stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, odkaz zde: http://www.msmt.cz/mezinarodni-vztahy/letni-skoly-slovanskych-studii

Uchazeč vyplní přihlášku a připojí svůj životopis v češtině nebo v angličtině. Vyplněnou přihlášku spolu s životopisem je potřeba zaslat nejpozději do 10. března 2019 na adresu Velvyslanectví České republiky v Londýně:

 

Mr. Ondřej Hovádek

Embassy of the Czech Republic in London

26-30 Kensington Palace Gardens

London W8 4QY

 

Úspěšní žadatelé o stipendium budou notifikování přímo institucí, na kterou se hlásili. Velvyslanectví České republiky v Londýně přijímá pouze tištěné žádosti o stipendium. Žádosti o stipendium zaslané přímo na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky nebo vybranou instituci, budou z výběrového řízení vyřazeny.

Letní škola je otevřena i zájemcům, kteří nežádají o vládní stipendium a jsou ochotni nést náklady spojené s pobytem v České republice. V tom případě se žadatelé obrací přímo na výše zmíněné instituce.