english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Ke státnímu svátku 28. října v roce 2020

Vážení krajané a přátelé České republiky na americkém Západě, Havaji a Aljašce,
vážení klienti a partneři generálního konzulátu v Los Angeles,

na konci října se tradičně scházíme při oslavách svátku, připomínajícího den vzniku samostatného čs. státu v r. 1918. Dalším důvodem k oslavě je tentokrát i jubileum generálního konzulátu ČR v Los Angeles, který se právě na podzim 1995 otevřel veřejnosti.

Za uplynulých 25 let tým generálního konzulátu asistoval tisícům z Vás, připravil stovky kulturních projektů a desítky akcí na podporu českého obchodu, vědy a školství.

Ani po dobu omezení, působených koronavirovou pandemií, se generální konzulát pro Vás byť na jediný den neuzavřel. Jen naše osobní setkání na konzulátu jsou méně spontánní - musíte mít k nim předem potvrzenou schůzku pro zachování odstupů a nosíme při nich roušku.

Současná opatření nám předepisují odložit naše projekty s dějištěm ve veřejném prostoru. V jejich přípravách však pokračujeme a těšíme se, až za bezpečnějších časů na ně opět pozveme naše hosty, už jménem nově jmenovaného generálního konzula ČR Jaroslava Olši, jr., který se ujme své funkce do konce tohoto roku.

Naše mise posilovat česko-americký dialog a nabízet konzulární služby zůstává: je stejně silná jako před čtvrt stoletím, je táž v dnešní mimořádné době i do budoucnosti.

Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám i Vašim blízkým pevné zdraví a optimismus.

Josef Smyček
konzul a dočasný vedoucí generálního konzulátu