english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Žádosti o peněžní dary z ČR na rok 2019

(Archivní článek, platnost skončena 05.08.2018.)

Připomínáme krajanským organizacím, že termín podání žádostí je 1. 9. 2018.
 

V roce 2019 bude i nadále pokračovat poskytování peněžních darů na projekty krajanských spolků v zahraničí prostřednictvím zmocněnce pro krajanské záležitosti MZV.
 

Text platných pravidel pro poskytování peněžních darů krajanským spolkům je možné nalézt na webových stránkách, kde je i umístěn elektronický formulář žádosti o peněžní dar http://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/krajane/financni_podpora/penezni_dary_do_zahranici/poskytovani_peneznich_daru.html.

Žádost je potřeba elektronicky vyplnit a odeslat, zároveň žádost vytisknout, opatřit podpisem statutárního zástupce a postoupit ZÚ v místě k dalšímu řízení. Pokud krajanský spolek žádá poprvé, je k žádosti o peněžní dar požadováno přiložení kopie registrace spolku v zemi působnosti a kopie platných stanov spolku.

V rámci poskytování peněžních darů na krajanské projekty upřednostňujeme příspěvky na konkrétní a tradiční aktivity spolků, jako jsou kulturní či vzdělávací akce, před investicemi do oprav krajanských objektů. Stejně tak doporučujeme krajanským spolkům přechod z tištěných krajanských publikací na elektronické verze. 

Připomínáme nutnost dodržovat termíny pro podání žádostí o dar, tj. do 1. srpna 2018 na místně příslušný ZÚ/GK.

 

Dle platných pravidel je potřeba provádět vyúčtování peněžního daru za předchozí rok za předpokladu, že spolek byl obdarován. Vyúčtování se předkládá  do 15. 1. 2020 místně příslušnému ZÚ/GK. Formulář k vyúčtování je ke stažení na výše uvedené webové adrese. Neúplné nebo nepřesné vyúčtování může být důvodem pro neudělení peněžního daru v následujícím roce.

 

Rozhodnutí o poskytnutí peněžních darů na rok 2019 bude zasíláno ve 2. čtvrtletí roku 2019.

S dotazy se obracejte na paní Anetu Campbell, mailová adresa: losangeles@embassy.mzv.cz

 

zasílejte prosím k rukám paní A. Campbell

Consulate General of the Czech Republic
10990 Wilshire Blvd., Suite 1100
Los Angeles, CA 90024