français  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Greater Region Business Days 2015 - hodnocení veletrhu

Greater Region/Grande Région/Velký region je území o rozloze 65.400 km2, které zahrnuje Lucembursko a část sousedních zemí Belgie (Valonsko), Francie (Lotrinsko) a SRN (Sársko a Porýní-Falc). Zároveň představuje  např.  11,3 milionů obyvatel/375000 firem/15 universit/220000 studentů/ 73 výzkumných ústavů a 57 klastrů/2,3 % EU HDP.

Lucemburská obchodní komora zorganizovala v úzké spolupráci se sítí EEN  ve dnech 17. a 18. června 2015 již čtvrtý ročník  Greater Region Business Days v prostorách veletržního paláce LUXEXPO, určený zejména malým a středním podnikům. Výstava, ale především pak možnost propagace firem, výzkumných středisek nebo veřejných institucí z tzv. „Velkého regionu“* je každoroční příležitostí pro firmy k navázání kontaktů pro případnou obchodní a vědeckou spolupráci, ale i investiční partnerství. Veletrh není pouze o firmách z Velkého regionu, své služby a produkty zde letos nabízely i společnosti z celkem 24 zemí.  Turecký region Kocaeli měl  statut čestného regiónu výstavy.

Svým zaměřením výstava byla charakteristická hlavně účastí firem orientovaných na nové, jedinečné technologie, postupy a procesy v oblastech strojírenství, průmyslové automatizace, materiálového inženýrství, využití eko-materiálů ve stavebnictví, průlomových technologií v běžném životě, dále výzkumu v automobilovém průmyslu, služeb z oblasti e-commerce, marketingu, bankovnictví a dalších. Velká část veletrhu se odehrává i v rámci Matchmakingu (b2b networking), při kterém dochází k aktivnímu propojení zainteresovaných subjektů.

Během dvou výstavních dnů bylo realizováno kolem 3 800 business schůzek v rámci b2b networkingu  mezi celkem 250 zúčastněnými firmami. Z ČR se veletrhu se statutem návštěvníka/účastníka matchmakingu  zúčastnily dva subjekty : Behr Bircher Cellpack Czech Republic a Výzkumný ústav stavebních hmot.  V průběhu veletrhu se také uskutečnila řada tematicky zaměřených konferencí a workshopů, kulatých stolů a panelových diskusí. Své národní stánky měla na veletrhu řada dalších zemí  (např. Nizozemsko, Rakousko, Polsko, Maďarsko, Indie). Pátý ročník se bude konat ve dnech 15.-16. června 2016 , a partnerskou zemí se stalo Nizozemsko, které v první polovině 2016 převezme od Lucemburska předsednictví v orgánech EU. 

V případě zájmu více informací naleznete na www.gr-businessdays.com .