español  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Velvyslanec Kubánek slavnostně odstartoval měsíční Festival české gastronomie a českého piva v Mexiku

Dne 5. 3. 2020 byl projevem pana velvyslance Zdeňka Kubánka na slavnostní večeři odstartován Festival české gastronomie a českého piva v Mexiku. Ten se koná v hlavním městě Mexika v historickém restauračním komplexu Haciendy de los Morales.  Během celého měsíce března 2020 mohou návštěvníci Festivalu ochutnat nejen české speciality připravené šéfkuchaři karlínské restaurace Eska, ale i špičková česká piva.

Během celého měsíce března 2020 bude v hlavním městě Mexika v historickém restauračním komplexu Haciendy de los Morales probíhat Festival české gastronomie a českého piva v Mexiku. Festival byl odstartován během slavnostního večera „Cena Maridaje“, které se krom vybraných hostů z politických, obchodních a akademických kruhů zúčastnila řada příznivců české gastronomie a českého piva.

V úvodu pan velvyslanec Zdeněk Kubánek přivítal hosty a uvedl Festival jako jednu z důležitých akcí pro prezentaci České republiky, české gastronomie a české pivovarnické tradice v Mexiku. Dále také představil přítomné hostující šéfkuchaře, Tomáše Valkoviče a Jiřího Horáka z karlínské restaurace Eska,  a poděkoval za možnost zorganizování tohoto Festivalu v prostorách Haciendy de los Morales.

Během večera byly v řízené degustaci představeny jednotlivé chody a suroviny k jejich přípravě použité. Jednotlivé pokrmy byly doplněny českými pivy, která jsou přítomná na mexickém trhu – Pilsner Urquell, Kozel, a světlý a tmavý Budějovický Budvar (zde Czechvar). Ochutnávka piv byla komentovaná profesionální someliérkou, která disponuje osobní zkušeností z českých pivovarů a dokázala tak velmi profesionálně přiblížit servírování a ochutnávku. Účastníci měli možnost si i během večera vyslechnout tradiční českou hudbu v podání zpěvačky Zuzany Erdosové a její skupiny Lasun-Lazuli a obdivovat výstavu fotografií ČR i český křišťál.

V rámci Festivalu je na programu dne 12. 3. 2020 speciální degustační večer zaměřený na řízenou ochutnávku piv značek Pilsner Urquell, Kozel, a světlý a tmavý Budějovický Budvar (Czechvar) v doprovodu profesionální someliérky. Akce bude obohacena o propagační videa přímo z výrobního procesu piva a doplněna fotografiemi, které poskytly samotné pivovary. Mezi pozvanými budou krom médií i pivní distributoři a odborníci z pivní branže.

Galerie


Festival české gastronomie a českého piva v Mexiku