česky  italiano 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: CG
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Lombardské firmy zaznamenaly 2022 rekordní růst

Dne 12. prosince 2022 uspořádal Generální konzulát ČR v Miláně další ze série akcí pod hlavičkou českého předsednictví v Radě EU. Setkání na půdě vlivné Assolombarda, místní hospodářské komory, byla zaměřena na situaci lombardských firem v roce 2022 a výhled na rok 2023.

Společná Evropa profituje ze vzájemného obchodu a pro Lombardii to platí dvojnásob. Proto se další z aktivit českého předsednictví v radě EU, kterou v Miláně uspořádal Generální konzulát ČR pro své evropské partnery, zaměřila na obchod a ekonomickou spolupráci.

Na půdě vlivné hospodářské komory Assolombarda, která sdružuje téměř sedm tisíc firem z metropolitního Milána a provincií Lodi, Monzy, Brianzy a Pavie měli konzulové a zástupci zemí EU možnost diskutovat o situaci firem v roce 2022 a perspektivách roku 2023.

Lombardský model

Lombardský model

Dle výzkumného centra Assolombarda přinesl rok 2022 lombardským podnikům rekordní nárůst produkce +11,3 % oproti „předkovidovému“ roku 2019. Očekávaný růst lombardského HDP v roce 2022 dosáhne téměř čtyř procent (3,9%, Itálie 3,4%).