па-беларуску  по-русски  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Úprava registrace cizinců 2019


Od 2. ledna 2019 na jediném portálu elektronických služeb (portal.gov.by) správní řízení pro registraci cizích občanů a osob bez státní příslušnosti které se dočasně nacházejí v Běloruské republice, se provádí v elektronické podobě. Registrace cizinců v elektronické podobě je bezplatná.
 

Tento postup je k dispozici cizincům, kteří vstoupili do Běloruské republiky přes státní hranice Běloruské republiky. Cizinci, kteří přijíždějí do Běloruské republiky z území Ruské federace, musí osobně požádat o registraci do územního útvaru občanství a migrace v místě pobytu v Bělorusku.

Pro registraci v elektronické podobě cizinec může vytvořit osobní účet pomocí své e-mailové adresy na jediném portálu elektronických služeb (portal.gov.by) na počítači, mobilním telefonu nebo jiném zařízení s přístupem na internet. Pak ve svém účtu v záložce "Dostupné služby" v kategorii "Občanství a migrace" může objednat příslušnou službu (200.12.14.1), vyplnit žádost a podat ji elektronicky. Výsledkem správního řízení bude zpráva o registraci cizího občana na uvedené adrese pobytu v Běloruské republice.

Cizinec může také byt zaregistrován svým představitelem (jinou osobou) na portálu elektronických služeb z osobního účtu cizince vyplněním žádosti s údaji cizince v elektronické podobě.

V případě osobního požádaní dočasně pobývajících cizinců na občanské a migrační jednotky vnitřních záležitostí se registrace provádí dříve stanoveným způsobem.

Pro prodloužení registračního období, musí cizinec osobně kontaktovat jednotku občanství a migrace orgánu pro vnitřní záležitosti v místě pobytu v Bělorusku.

http://portal.gov.by/PortalGovBy/faces/adminProcedures?_adf.ctrl-state=fslz694qc_4&_afrLoop=651886317002411