deutsch  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Veletrh AIRTEC v říjnu 2016 v Mnichově

Veletrh AIRTEC (International Aerospace Supply Fair) představil na mnichovském veletržním areálu koncepci 11. ročníku, který zde proběhne od 25. do 27. října 2016. K účasti na veletrhu jsou zvány i české firmy!
 

Veletrh AIRTEC se profiluje jako veletrh subdodavatelů leteckého průmyslu a pyšní unikátní koncepcí spojení veletrhu, mezinárodního kongresu a B2B formátu. Propojení veletržní účasti s odborným kongresem a schůzkami B2B velmi vysoce hodnotili přítomní účastníci minulých ročníků veletrhu z řady oborových svazů (DLR, bavAIRia) i firem (Airbus Group Germany, Diehl Aircabin GmbH, Phytron GmbH, Georg Martin GmbH).

Veletrh AIRTEC je úzce propojen s pracovišti pro vědu a výzkum v oboru. Kooperuje s clustery a oborovými svazy, konkrétně např. Alround, AVIABELT, bavAIRia, BBAA, BodenseeAIRea, CCA, Hanse Aerospace, SPACE Deutschland či Spolkovým svazem průmyslu letectví a kosmonautiky (BDLI).

Každoroční AIRTEC se do Mnichova přestěhoval v r. 2015 z Frankfurtu n. Mohanem – loňský 10. ročník se konal na veletržním areálu Mnichov 3. - 5. 11. 2015. Během tří dnů se zde představilo na 400 firem z 27 zemí, přičemž návštěvnost byla 6.745 odborníků ze 46 zemí. Nejvíce zahraničních vystavovatelů bylo v r. 2015 z IT, ES, US, AT a GB. Ze zemí SVE vystavovali pouze Poláci. Na veletrhu proběhlo 12.823 B2B konzultací, AIRTEC pro tyto účely disponuje vlastním unikátním rezervačním B2B online portálem. Jednotlivé veletržní sekce jsou rozděleny tematicky na: design, engineering, testování, simulace / materiály, výroba, nástroje, doplňky / komponenty, systémy / lifecycle, podpora.

Přesun veletrhu z Frankfurtu nad Mohanem do Mnichova považuje ředitelka veletrhu Diana Schnabel/ová za pozitivní krok směrem k zákazníkům a vědecko-výzkumnému zaměření veletrhu. V Mnichově a v Bavorsku je několik inovativních center oboru letectví a kosmonautiky, s nimiž veletrh kooperuje především na formátu doprovodného mezinárodního kongresu. Jeho programovým ředitelem je prof. Degenhardt z DLR (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt – Německé centrum letectví a kosmonautiky). DLR provozuje v Mnichově – Oberpfaffenhofenu svůj druhý největší kampus v SRN s deseti výzkumnými instituty a sídlem zhruba dvacítky firem z oboru.  Přesun do Mnichova podpořila i bavorská vláda podporou Invest in Bavaria a oborového svazu bavAIRia a uspořádáním doprovodného programu - slavnostní večeře na ministerstvu. 

Dovolujeme si doporučit zvážení účasti českých firem za zohlednění konkurenčních německých veletrhů v oboru letectví a kosmonautiky (Aero Friedrichshafen, ILA Berlin). Unikátnost AIRTEC by mohla spočívat v zaměření na subdodavatele v oboru letectví a kosmonautiky a četnosti B2B kontaktů.  


Více informacií k veletrhu a přihlášky: http://airtec.aero/