česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Czech Embassy New Delhi
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Účast ČR na Filmovém festivalu EU v Dillí

Kdy: 18.06.2018 - 24.06.2018, Kde: Dillí, Siri Fort Auditorium

Ve dnech 18. - 24. června 2018 se v Dillí konal Filmový festival Evropské unie. Zúčastnilo se jej 24 filmů z 23 zemí Evropské unie. Česká republika byla zastoupena filmem producenta Petra Erbena a režiséra Radka Bajgara Teorie tygra v hlavní roli s Jiřím Bartoškou, Taťánou Vilhelmovou a Eliškou Balzerovou, promítnutí se uskutečnilo 20. června 2018. 

 

EU Film Festival Delhi 2018

Slavnostní zahájení se uskutečnilo v pondělí 18. června 2018 za účasti indického státního ministra informací a vysílání Rajyavardhana Singha Rathoreho a chargé d'affaires Delegace Evropské unie pro Indii a Bhútán Raimunda Magise. 

 

EU Film Festival Delhi 2018

 

Přítomni byli i velvyslanec ČR Milan Hovorka s chotí Jarmilou a designovaný velvyslanec Slovenské republiky Ivan Lančarič. 

 

EU

 

Jako první byl promítnut slovenský film Pátá loď producentky Kataríny Krnáčové, která byla také přítomna a po skončení filmu odpověděla na dotazy diváků. Film natočila režisérka Iveta Grófová na motivy úspěšné stejnojmenné knihy Moniky Kompaníkové, která se na Slovensku stala nejlepší knihou roku 2010 a vyšla také v češtině. Příběh knihy je inspirován skutečnou událostí, která se před několika lety odehrála v Čechách.

 

EU Film Festival Delhi 2018


Velvyslanectví ČR v Dillí dodalo na festival celovečerní film Teorie tygra režiséra Radka Bajgara a producenta Petra Erbena s Jiřím Bartoškou v hlavní roli. 

 

Teorie tygra