česky  english  français 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Fórum OECD, Paříž 28. – 29. května 2013

Největší výzvy současné doby - jsou to pracovní příležitosti, nerovnost, nebo ekonomický růst? Nacházíme se v šestém roce hospodářské krize a proto se musíme ptát: jaké kroky vlády podnikají, aby snížily veřejné zadlužení, obnovily důvěru a zajistily udržitelnou budoucnost?

Na Fóru OECD 2013 můžete být součástí diskuse o tom, jak vylepšit vládní strategie a vytvořit podmínky k lepšímu životu. Letos se Fórum zaměří na tři témata, kterými budou: podpora inkluzivního růstu, obnovení důvěry, a podpora udržitelnosti.

Fórum OECD se každoročně koná v závěru května v Paříži a sdružuje zástupce byznysu, občanskou společnost, akademickou obec i politiky. Od jeho vzniku v roce 2000, se na Fóru sešlo již více než 15.000 lidí, aby si zde vyměnili své názory a zkušenosti. V roce 2012 fórum navštívilo 1 340 účastníků z 70 zemí, 151 řečníků, mezi nimiž byli ministři, ředitelé firem, zástupci odborů, mezinárodních organizací, občanské společnosti a také řada novinářů. Spolu se současnými i bývalými hlavami států a předsedů vlád, nositeli Nobelovy ceny, top manažery, řediteli významných nevládních organizací a odborových svazů, a významnými členy akademické obce a médií, . . .

. . . můžete i vy sehrát svou roli a pomoci formulovat odpovědi na globální výzvy, během „týdne OECD", ve dnech 28. - 29. května 2013, v Konferenčním centru OECD v Paříži.