english  norsk  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: J4
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Český výrobce pekařských a cukrářských linek se etabloval na náročném norském trhu

České firmě J4, která celosvětově dodává špičkové pekárenské a cukrářské stroje, se podařilo v Norsku navázat na svůj předchozí úspěch z roku 2019. Společnost z Předměřic nad Labem se již od roku 1994 zabývá vývojem a výrobou pásových pecí, a rovněž také kompletních pekařských a cukrářských linek.

Firmě se nově podařilo uspět se svými výrobky i na velmi náročném norském trhu, a to konkrétně u významného koncernu Bakehuset. Jedná se o největší norský koncern propojující pekárny napříč celou zemí. I v takto velkém měřítku si však zakládá na zachování autenticity a tradičním způsobu pečení. Snaží se tak navazovat na tradici a historii, která sahá až do poloviny 18. století.

Pekárny Bakehusetu jsou zodpovědné za každodenní dodávku čerstvého pečiva do nejvýznamnějších norských retailových řetězců jako je Meny, Kiwi, Joker nebo Spar. Koncern klade důraz především na kvalitu výroby a společenskou odpovědnosti firmy. Vzhledem k vysokým nárokům na kvantitu produktů, ale snad ještě vyšším na kvalitu, je více než důležité pracovat se spolehlivými stroji, které zaměstnancům co nejvíce usnadní práci. Navázání spolupráce s J4 tak naprosto jednoznačně opět dokazuje to, že české strojírenské technologie snadno zvládají naplňovat i vysoká očekávání náročných zahraničních trhů.

Koncern Bakerhuset si v roce 2019 nechal od českého J4 pro svou pekárnu v Brumunddalu dodat elektrickou tunelovou pec, určenou pro velkokapacitní výrobu několika druhů pečiva na plechových formách. Na základě tohoto exportního úspěchu se firmě podařilo na konci loňského roku vyhrát výběrové řízení na dodávku dalších strojů pro Bakerhuset. Nově tak J4 dodá kynárnu a pece do nedávno otevřené pekárny v Trondheimu. Celkově se společnosti podařilo získat nový kontrakt za přibližně 1 milion eur.

Tým zaměstnanců J4 na začátku měsíce září začal s postupnou montáží a instalací strojů do pekárny. V budoucích měsících tak lze očekávat, že za kvalitu pečiva v norských potravinových řetězcích se zase o něco více zaslouží české technologie,“ říká Key Account Manager spoečnosti J4 Leoš Mládek.

Autorka: Tereza Dejmková, stážistka ZÚ Oslo

 

Technologie J4

Technologie J4