français  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ Paříž
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Český ilustrátor Petr Kopl v Paříži

Petr Kopl přijal pozvání Velvyslanectví České republiky v Paříži k účasti na Dnech světového dědictví ve dnech 19.-20.9.2020

Dny světového dědictví jsou akcí, které se Velvyslanectví České republiky v Paříži účastní každoročně a pokaždé za velkého zájmu francouzského publika. Letos byly naplánovány na víkend 19.-20. září 2020, do programace však zasáhla epidemie koronaviru a změny se nevyhnuly ani českému velvyslanectví.

V letošním ročníku přijal pozvání Velvyslanectví České republiky v Paříži k účasti na doprovodném programu český ilustrátor Petr Kopl. V průběhu obou dnů měl v rámci dílny nazvané „Komický komiks?“ seznámit děti s tím, jak se komiksový příběh rodí a vytváří.

Z důvodu výskytu koronaviru na velvyslanectví a následným preventivním opatřením byla dílna pro děti z Velvyslanectví přesunuta do Českého centra v Paříži, jehož prostory byly využity také k výstavě kreseb pana Kopla.  Děti tak o dílnu nepřišly a s velkým zájmem si vyslechly povídání o komiksu a významu různých barev, samy si pak také zkusily kresbu na zadané téma.

Stránky Petra Kopla: https://petr-kopl-ilustrator.webnode.cz/

Galerie


Petr Kopl