français  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Vánoční koncert

Kdy: 11.12.2016 18:00 - 20:00, Kde: Eglise Notre-Dame du Val-de-Grâce 1, place Alphonse Laveran – Paris 5ème Métro : Raspail RER : Port-Royal

V neděli 11. prosince 2016 velvyslanectví uspořádalo v kostele Val-de-Grâce adventní koncert, na kterém vystoupila, poprvé v Paříži, Hudba Hradní stráže a Policie České republiky. Na úvod hosty krátce pozdravil náměstek prezidenta Policie ČR pan Petr Petřík a pan Daniel Volf, CDA a. i.

Hudba Hradní stráže a Policie ČR zajišťuje hudební doprovod při státních ceremoniích na Pražském hradě a při státních návštěvách prezidentů a čelních představitelů zemí pozvaných prezidentem republiky. Doprovází také například slavnostní protokolární okamžiky při Řádových dnech ve Vladislavském i Španělském sále Pražského hradu. Účastní se rovněž řady protokolárních i pietních aktů na zámku v Lánech. Orchestr je i rovněž reprezentantem Policie České republiky a zabezpečuje hudební zajištění významných akcí pořádaných Ministerstvem vnitra a Policií ČR.

Orchestr vznikl v roce 1945, kdy navázal na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první československé republiky. V roce 1953 se těleso stalo Ústřední hudbou Ministerstva vnitra a začalo i vykonávat funkci Hudby Hradní stráže. Název Hudba Hradní stráže a Policie ČR, který plně vyjadřuje široký funkční záběr tohoto Orchestru, vznikl po roce 1990.

Notre-Dame du Val-de-Grâce

Notre-Dame du Val-de-Grâce

Notre-Dame du Val-de-Grâce

Notre-Dame du Val-de-Grâce

Concert de l´Avent

galerie


Concert de l’Avent 2016 – Vánoční koncert