français  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České firmy na Paris Space Week 2022

Paris Space Week je přední mezinárodní B2B akcí, na které se potkávají aktéři leteckého a kosmického průmyslu všeho druhu – kosmické agentury, velké skupiny, malé a střední firmy, start-upy a investoři. Během dvou dnů 14. a 15. března 2022 na výstavišti Espace Champeret v Paříži měli účastníci možnost dozvědět se na odborných přednáškách a kulatých stolech o novinkách a aktuálních trendech v leteckém a kosmickém průmyslu a výzkumu a sjednat si obchodní jednání s partnery z řady zemí.
 

Jednou z českých firem, které měly na letošním ročníku Paris Space Week svůj stánek je GroundCom.space – start-up, který získal podporu brněnské pobočky podnikatelského inkubátoru Evropské kosmické agentury ESA BIC. GroundCom.space se zaměřuje na malé satelity a jejich komunikací se Zemí a pracuje na vybudování celosvětové sítě pozemních stanic, které budou obsluhovat satelity jejích klientů.  

Další zúčastněná česká firma Stratosyst s.r.o. působí v segmentu tzv. atmosférických satelitů a pseudosatelitů (HAPS – High Altitude Pseudo Satellite) operujících v nadmořských výškách kolem 20 kilometrů. Firma podpořená Technologickým centrem Akademie věd České republiky v jejím akceleračním programu BusinessRunway v roce 2018 vyhrála soutěž ESA o nejlepší aplikaci družicové navigace Galileo Masters v kategorii nejperspektivnější systém Galileo.

ZÚ Paříž

ZÚ Paříž