crnogorski  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Petra Ali Dolakova, ZU
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Podpora českého exportu: PROPED 2022 „Vybavení a systémy pro bezpečnostní a záchranné složky“

Ve dnech 16. až 18.5. 2022 proběhla v Černé Hoře návštěva podnikatelské delegace PROPED 2022 „Vybavení a systémy pro bezpečnostní a záchranné složky“ financovaného Ministerstvem obrany České republiky. 

Akce se zúčastnily firmy: COLT CZ GROUP, Sellier a Bellot a Fireport. V publiku na „Střelnici Česká zbrojovka“ nedaleko Podgorice zasedli představitelé místních ministerstev vnitra, spravedlnosti, zástupci Policie Černé Hory a Agentury pro národní bezpečnost. Představitelé firem nejprve prezentovali své výrobky – zbraně, střelivo a komunikační systémy pro záchranné složky. V druhé části programu pak došlo na praktické vyzkoušení zbraní. Akci zakončil pracovní oběd a neformální diskuse všech zúčastněných o možných dodávkách českých výrobků a systémů. Probíraly se konkrétní možnosti financování i transferů technologií. Zástupci pak navázali další den individuálními schůzkami se zájemci. Firma Fireport rovnou předvedla své komunikační systémy i odborníkům ministerstva vnitra na krizové řízení. 

Věříme, že akce přinese konkrétní projekty spolupráce v této spřátelené členské zemi NATO, která buduje své bezpečnostní i záchranné složky na profesionální úrovni a sleduje moderní pokroky v této oblasti.

Děkujeme všem prezentujícím za představení jejich práce, výrobků a systémů, které odpovídají nejmodernějšímu pokroku a v Podgorici vzbudily velký zájem.

PROPED 2022 1

PROPED 2022 1

PROPED 2022 2

PROPED 2022 2