česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Úspěšná mise Zuzany Pavlovské po Jižní Africe a výstava „Neztratit víru v člověka“

Velvyslanectví ČR ve spolupráci s Centry holocaustu a genocidy v Durbanu, Johannesburgu a Kapském Městě pozvalo paní Zuzanu Pavlovskou, vedoucí oddělení pro vzdělání a kulturu Židovského muzea v Praze, aby provázela výstavu s názvem „Neztratit víru v člověka“ po Jižní Africe.

Paní Zuzana Pavlovská během své mise v JAR přednášela pro veřejnost, vyučující a školy.

Ve dnech 31.5.-2.6.2016 paní Pavlovská přednášela v Durbanu, kde byla rovněž vystavena uvedená výstava. Výstava z Židovského muzea v Praze zachycuje osudy šesti českých židovských dětí během druhé světové války a zároveň důležité momenty dějin Československa od nástupu nacistické moci do konce války.

Následně ve dnech 5.-7.6.2016 měla paní Pavlovská velmi bohatý a nároční program v Centru holocaustu a genocidy v Johannesburgu, kde měla přednášky pro veřejnost, vyučující a mládež. V tomto centru bude výstava vystavena do 21.6.2016.

Na počest otevření výstavy a návštěvy paní Zuzany Pavlovské uspořádalo velvyslanectví kosher koktejl, který se konal na rezidenci velvyslance v Pretorii dne 6.6.2016. Na koktejlu bylo servírováno kosher jídlo a české kosher víno z Mostecké vinařské oblasti (dovezené z ČR zástupkyní velvyslance N. Adamcovou). Koktejlu se zúčastnili zástupci Centra holocaustu a genocidy z Johannesburgu, zástupci místní židovské komunity, pamětníci holocaustu a pozvaní diplomaté.

Svoji misi pak paní Pavlovská zakončila přednáškou pro veřejnost a prezentací pro vyučující v Centru holocaustu a genocidy v Kapském městě, a dále workshopem pro studenty ve Westerford High School v Kapském Městě.

Zájem o přednášku Z. Pavlovské o osudu židovské komunity v Československu po r. 1945 byl ve všech třech destinacích opravdu veliký. Přednášku v JHB centru navštívilo cca 150 lidí. Velvyslanectví zaregistrovalo velmi pozitivní ohlasy na uvedenou přednášku, zejména ze strany přeživších holocaustu.

Velvyslanectví ČR si dovolujeme poděkovat Židovskému muzeu v Praze a všem třem Centrům holocaustu a genocidy za výbornou spolupráci při zajišťování této mise. Největší díky však náleží paní Pavlovské za její profesionální a odborný přístup.

Galerie


Visit of Mrs. Zuzana Pavlovská in SA and Exhibition "Don´t Lose Faith in Mankind" - June 2016


Kosher Coctail in Pretoria 6th June 2016