česky  shqip  english 

Advanced search

Bashkëpunimi për Zhvillim dhe Transformim

Tryeza përfundimtare e projektit çek të tranzicionit për përmirësimin e transparencës së financimit të partive politike në Kosovë

thumb

Më 15 dhjetor 2022, në Prishtinë u mbajt tryeza e rrumbullakët “Financimi politik në Kosovë pas miratimit të ligjit të ri për financimin e subjekteve politike”. more ►

Konferenca përfundimtare e projektit çek për të luftuar dhunën në familje

thumb

Më 15 dhjetor 2022, në Prishtinë, u mbajt një konferencë në kuadër të projektit “Si të parandalojmë dhe luftojmë dhunën në familje”. more ►

Takim me përfaqësues të OJQ Transparency International Republika Çeke

thumb

Udhëheqësi i Ambasadës së Republikës Çeke në Kosovë, Pavel Bílek, ka takuar drejtorin e organizatës Transparency International Republika Çeke, Ondřej Kopečný, dhe përfaqësues të tjerë të kësaj organizate. more ►

Seminari përfundimtar i projektit çek të Bashkëpunimit në Tranzicion "Mbështetja e të drejtave të të rinjve në shkolla përmes arsimit"

thumb

Me pjesëmarrjen e më shumë se pesëdhjetë përfaqësuesve të institucioneve arsimore të Kosovës, më 17 shtator 2022, në Prishtinë u mbajt Seminari përfundimtar i Projektit Çek për Bashkëpunim në Tranzicion. more ►

Takim me përfaqësuesit e Radio Alba në Klinë

thumb

Më 8 shtator 2022, zëvendësudhëheqësi i Ambasadës së Republikës Çeke në Prishtinë, z. Juraj Melioris, u takua me përfaqësuesit e Radio Alba në Klinë. more ►

Punëtoria "Si të parandalohet dhe luftohet dhuna në familje në Kosovë"

thumb

Më 30 qershor 2022, në Prishtinë filloi seminari dyditor në temën “Parandalimi dhe luftimi i dhunës në familje në Kosovë”. more ►

Udhëheqësi i Ambasadës Çeke ka vizituar shkollën “Selman Riza” në Fushë Kosovë

thumb

Shefi i Ambasadës së Çekisë në Prishtinë, z. Pavel Bilek, me bashkëshorten dhe bashkëpunëtorët e tij vizituan shkollën “Selman Riza” në Fushë Kosovë, të cilët u pritën nga drejtori i shkollës z. Esad Simnica dhe ekipi i tij. I… more ►

Projekti i Bashkëpunimit në Tranzicion Çek do të ndihmojë në ngritjen e kujdesit të nxënësve kosovarë për të drejtat dhe liritë e tyre në procesin e arsimit

thumb

Projekti çek i Bashkëpunimit për Transformim në Kosovë “Mbështetje për të drejtat e të rinjve në shkolla si pjesë e arsimit”, që do të zbatohet sivjet, në platformën e bashkëpunimit me OJQ-në kosovare “Shoqëria për Arsim dhe… more ►

Deputetët e Kosovës në Pragë

thumb

Një grup deputetësh të Kuvendit të Kosovës dhe kryesisë së Institutit Demokratik të Kosovës prej 27 deri më 29 prill kanë bërë një udhëtim studimor në Republikën Çeke. more ►

Konferencë brenda projektit financues të partive politike në Kosovë

thumb

Më 25 nëntor, në Prishtinë, u mbajt një konferencë në kuadër të programit të bashkëpunimit transformues çek. more ►

Takim me përfaqësues të Transparency International Republika e Çekisë

thumb

Më 22 nëntor 2021, udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë në Kosovë, Pavel Bílek, u takua me përfaqësuesit e Transparency International Republika e Çekisë, që u bë në kuadër të vizitës së tyre të punës në Kosovë. more ►

Projekt arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta

thumb

Më 4 nëntor, në shkollën fillore “Elena Gjika” të Prishtinës, u mbajt një takim për projektin “Arsimim për të gjithë”. more ►

Konferenca përfundimtare e projektit çek të tranzicionit

thumb

Në Prishtinë u mbajt një konferencë për lehtësimin e qasjes së njerëzve me aftësi të kufizuara në tregun e punës. more ►

Përfitimet arsimore të nxënësve e studentëve të verbër nga dhurimet çeke

Më 15 maj 2021, transmetuesi publik RTK 1, në kohën e shikueshmërisë së lartë, transmetoi një temë 20 minutëshe për Qendrës Burimore, Arsimore e Trajnim të të Verbërve “Xheladin Deda”, në Pejë. Përgjatë viteve Republika e Çekisë ka… more ►

Kurikula çeke për të verbëritë i ndihmoi Unik Ukshinit të bëhet këngëtar i njohur në Kosovë

Z. Ukshini ka qenë pjesëmarrës i mësimeve të ekspertëve çek të muzikës, të cilët ishin mësues vizitor në Qendrën Burimore për të Verbëritë, në Pejë. more ►

Projekti Çek i Bashkëpunimit për Tranzicion do të ndihmojë lehtësimin e përfshirjes së personave me aftësi të kufizuar në Kosovë

thumb

Më 2021, Projekti Çek i Bashkëpunimit për Tranzicion i quajtur "Lehtësimi i përfshirjes, përdorimi i talenteve dhe krijimi i një ndërgjegjësimi më të gjerë për punësimin e personave me aftësi të kufizuara" do të zbatohet në një platformë… more ►

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

thumb

Sivjet, Ambasada e Republikës së Çekisë në Prishtinë po e përmbush projektin e Agjencisë Çeke për Bashkëpunim Zhvillimor, bashkë me Shoqatën e të Verbërve të Kosovës dhe qendrën Burimore “Xheladin Deda”, në Pejë. more ►

Takimi i Udhëheqësit të Ambasadës së Çekisë me Presidentin e Republikës së Kosovës

thumb

Më 29 janar 2019, udhëheqësi i Ambasadës së Republikës së Çekisë në Prishtinë, z. Pavel Bílek, u prit nga Presidenti i Republikës së Kosovës, z. Hashim Thaçi. Presidenti Thaçi përshkroi marrëdhëniet në mes të Republikës së Çekisë dhe të… more ►

Takimi i Vitit të Ri i Udhëheqësit të Ambasadës së Çekisë me ushtarët çek në misionin e KFOR-it

thumb

Më 16 janar 2019 z. Pavel Bílek, udhëheqës i Ambasadës së Republikës së Çekisë në Prishtinë, në selinë ushtarake në “Film City”, u takua me ushtarët çek që operojnë në kuadër të misionit të KFOR-it. Z. Pavel Bílek falënderoi… more ►

Përfundimi i projektit të tranzicionit “Ne mundemi të bashkuar“

Më 30 nëntor 2018, Instituti Demokratik i Kosovës dorëzoi raportin përfundimtar të projektit të tranzicionit “Ne mundemi së bashkuar” që për synim kishte ndihmën për pakicat në rajonin e Prizrenit dhe të Dragashit. more ►

Konferenca “Së bashku për përfshirjen shoqërore në Kosovë”

thumb

Organizata jo qeveritare çeke, “Këshillime për Qytetari/Të Drejtat Qytetare dhe ato Njerëzore, z.s”. (Poradna pro občanství/Občanská a lidská práva, z.s.) më 12 dhjetor 2018 organizoi një konferencë në Prishtinë “Së bashku për… more ►

Projekti çek në Badovc – dorëzimi tek shfrytëzuesi kosovar, i fabrikës për përpunimin e ujërave të zeza

thumb

Më 17 korrik 2018, zyrtarisht fabrika për përpunimin e ujërave të zeza, afër fshatit Mramor, tek liqeni i Badovcit, iu dorëzua shfrytëzuesit kosovar – Kompanisë Rajonale të Ujërave “Prishtina”. Projekti i financuar nga… more ►

Projektet nga programi “Tranzicioni” në Kosovë më 2018

thumb

12 prill 2018, ambasadori çek në Kosovë z. Ivo Šilhavý nënshkroi një kontratë për një projekt të vogël vendor “Tranzicioni” me përfaqësuesin e KDI/Instituti Demokratik i Kosovës. more ►

Projekti çek “Kosovo Aid for Trade 2017” – planet afariste për ndërmarrje të vogla dhe të mesme në Kosovë

thumb

Më 22 nëntor 2017, kompania çeke GEOtest prezantoi rezultatet e projekti "Ndihma për zhvillimin e planeve afariste për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në Kosovë”. Projekti është realizuar në kuadër të programit “Aid for Trade… more ►

Agjencia Çeke e Zhvillimit ndihmon të verbëritë e Kosovës

thumb

Më 23 qershor 2017, ambasadori i Çekisë, Ivo Šilhavý, mori pjesë në mësimet e zhvilluara në kuadër të projektit “Integrimi i njerëzve me vështirësi në të pamë dhe parandalimi i dëmtimit të të pamurit në Kosovë 2015 – 2017”. Ky… more ►

Agjencia Çeke për Zhvillim përkrahë sistemin shëndetësor të Kosovës

thumb

Më 20 qershor 2017 drejtori i Qendrës së Kujdesit Shëndetësor, dr. Afrim Avdaj, pranoi një dhuratë me pajisje oftalmologjie, nga realizuesi i projektit – OJQ-ja çeke “People in Need Foundation”. Pjesa më e rëndësishme e këtij… more ►

“Bashkëpunimi Zhvillimor Çek” – fushatë edukative rreth kujdesit për FPUZ në Badovc

thumb

Më 7 qershor 2017 u përmbush fushata edukative për kujdes mjedisor në kuadër të projektit për ndërtimin e Fabrikës për Përpunimin e Ujërave të Zeza (FPUZ) te liqeni i Badovcit. Ndërtimi i FPUZ është projekt që u realizua përmes mjeteve të… more ►

Filluan punimet në rrjetin e kanalizimit për Fabrikën e trajtimit të ujërave të zeza në Badovc

thumb

Në fillim të prillit 2017 filluan punimet në ndërtimin e rrjetit të kanalizimit. Ky kanalizim do të sjellë ujërat e zeza nga fshati Mramor tek fabrika, tashmë e ndërtuar, e përpunimit të ujërave të zeza në liqenin e Badovcit. Kjo Fabrikë u… more ►

Projektet e shkallës së vogël vendore 2017

thumb

Më 27 mars 2017, ambasadori i Çekisë në Kosovë z. Ivo Šilhavý nënshkroi kontratat për projektet e shkallës së vogël vendore, që do të zbatohen nga tri OJQ të Kosovës. Këto projekte financohen nga Ministria e Punëve të Jashtme të Çekisë,… more ►

Në Kaçanik u hap Qendra e V-të Burimore për Shëndetin e Femrës

thumb

Më 24 mars 2017, në Kaçanik, zyrtarisht u hap Qendra e V-të Burimore për Shëndetin e Femrës. Themelimi i Qendrës u mbështet dhe u financua nga Agjencia Çeke për Zhvillim, përmes Ambasadës së Çekisë në Prishtinë, derisa është realizuar nga OJQ-ja… more ►

Small Scale Local Projects 2017 – rezultatet

thumb

Projektet e fituara ne vitin 2017: more ►

“Ndihmë për Tregti 2016” –studim fizibiliteti i kompanisë çeke për sektorin e TI në Kosovë

thumb

Më 30 nëntor 2016, në selinë e Ministrisë së Administratës Publike të Kosovës, u bë dorëzimi i studimit të fizibilitetit në ndërveprim të sistemit informativ të qeverisë së Kosovës. Analizat e titulluara “Studimi për komunikim të sigurt në… more ►

Ambasadës çeke- mirënjohje për mbështetje të verbërve të Kosovës

thumb

Më 17 tetor 2016, Shoqata e të Verbërve të Kosovës mbajti konferencën vjetore me rastin e Java Ndërkombëtare e Shkopit të Bardhë. Ambasadori çek, Ivo Šilhavý, nga kryetari i Shoqatës së të Verbërve, Bujar Kadriu, mori një letër mirënjohje për… more ►

Ndihma zhvillimore çeke – sërish e suksesshme

thumb

Më 13 tetor 2016, në Komunën e Prishtinës u prezantuan rezultatet e një projekti zhvillimor që mundësoi kontrollimin mjekësor të 11,000 fëmijëve nga Kosova. Ambasadorin e Çekisë, Ivo Šilhavý, e falenderoi kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend… more ►

Mjekësia dhe bashkëpunimi zhvillimor çek ndihmuan në ngritjen e kapaciteteve të sistemit shëndetësor të Kosovës

thumb

Më 10 tetor 2016, radiologjistja e shquar çeke Znj. Petra Steyerova mori pjesë në Simpoziumin e tretë Satelitor që u mbajt në Prishinë e u organizua nga “"Kosovo Open Medical Club" (KOMC). Profesionistëve të pranishëm, ajo, u prezantoi… more ►

Bashkëpunimi zhvillimor i Republikës së Çekisë

thumb

Bashkëpunimi zhvillimor është një pjesë e rëndësishme e politikës së jashtme të Republikës së Çekisë. Kjo promovon siguri, stabilitet, përparim dhe zhvillim të qëndrueshëm si dhe dinjitet njerëzor, shërbime të mira për qytetarët dhe reputacion… more ►

Projekti zhvillimor çek në përfshirjen e pakicave

thumb

Më 15 shtator 2016 ambasadori Ivo Šilhavý vizitoi një qendër përfshirëse në Fushë Kosovë, që është pjesë e një projekti të madh të Agjensisë Çeke për Zhvillim. Projekti i titulluar “Mbështetja e përfshirjes shoqërore të bashkësive të… more ►

Bursa të Republikës së Çekisë për studentët kosovarë - 2017/2018

Studentët nga Kosova për çdo vit kan mundësi konkurimi për bursa universitare të ofruara nga Qeveria e Republikës së Çekisë. Afati i konkurimit përfundon më 30 shtator 2016. more ►

Projektet vendore, të shkallës së ultë, në Kosovë 2016

thumb

Më 17 mars 2016, ambasadori i Çekisë në Kosovë, z. Ivo Šilhavý, nënshkroi kontratat për zbatimin e tri projekteve vendore të shkallës së ultë, me përfaqësuesit e tri OJQ-ve kosovare. Projektet financohen nga Ministria e Punëve të Jashtme të… more ►

Eksperti çek mësoi punëtorët e Qendrës Kosovare për Fëmijtë me Aftësi të Kufizuara

thumb

Nga 30 nëntori deri më 4 dhjetor 2015, u organizua një mësim në kuadër të Ndihmës Zhvillimore Çeke (financim i siguruar nga burimet e Agjencisë Çeke për Zhvillim) e i realizuar nga “Fondacioni People in Need”, që u zhvillua në… more ►

Njohuritë çeke për programin e partneritetit zhvillimor të Kosovës

thumb

Agjencia Çeke për Zhvillim, në pjesën e dytë të vitit 2015, financoi një projekt në kuadër të programit të partneritetit zhvillimor me qëllim të bartjes së njohurive çeke, tek Kosova, në fushën e zhvillimit dhe ndërtimit të teknologjisë për… more ►

“Shkenca për Ndryshim”: si e monitorojnë ndotjen e ajrit të rinjtë e Kosovës

thumb

Kosova është njëri nga rajonet më të ndotura në Evropë, ku nivelet e ndotjes janë ndjeshëm mbi nivelet e Bashkimit Evropian (BE-së). Sipas raportit të Bankës Botërore (Janar 2013) “ndotja e ajrit shkakton 835 vdekje të parakohëshme, 310… more ►

Ndihma zhvillimore çeke përmirëson gjendjen e përgjithshme të bashkësisë së të verbërve të Kosovës

thumb

Më 28 shtator 2015, drejtori ekzekutiv i qendrës burimore “Xheladin Deda” në Pejë, z. Xhavit Kastrati, u intervistua nga TV Dukagjini për projektet zhvillimore të cilat i ka realizuar kjo Qendër, kryesisht fal ndihmës çeke për… more ►

Zëvendësministri i Punëve të Jashtme, Petr Drulak, vizitoi Kosovës

thumb

Më 3 dhe 4 qershor 2015 zëvendësministri i Punëve të Jashtme Prof. Petr Drulak vizitoi Kosovën. Gjatë vizitës zëvendësministri Drulak takoi përfaqësuesit e Kosovës dhe udhëheqësit e misioneve ndërkombëtare në vend. more ►

Filloi zbatimi i projektit për ndërtimin e fabrikës së trajtimit biologjik të ujërave të zeza, tek liqeni i Badovcit

thumb

Më 28 prill 2015, u vu guri i themelit për fabrikën e re të trajtimit biologjik të ujërave të zeza (FTUZ). Ky projekt financohet nga Agjencia Çeke për Zhvillim e Programit Ndërkombëtar për Zhvillim (PBZHN) të Repubolikës së Çekisë, në një vlerë… more ►

Autizmi – një sfidë për çdo njeri

thumb

Më 2 prill 2015, me rastin e Ditës Botërore të Kujdesit ndaj Autizmit, OJQ-ja kosovare “Shoqata e Autizmit”, në bashkëpunim me “Shoqata Down Sindrom Kosova” organizoi, në Prishtinë, një ngjarje të madhe në përkrahje të… more ►

Një fabrikë e re e trajtimit të ujërave të zeza, në kuadër të bashkëpunimit zhvillimor çek, do të vehet në operim në Kosovë

thumb

Më 17 prill 2015 në emër të drejtorit të Agjencisë Çeke për Zhvillim z. Mr. Michal Kaplan, ambasadori i Republikës së Çekisë në Kosovë z. Ivo Šilhavý, nënshkroi Memorandumin e Mirëkuptimit me drejtorin e Kompanisë Rajonale të Ujit… more ►

Projekt i vogël vendor që ndihmon fëmijtë me aftësi të kufizuara në Prizren

thumb

Më 23 prill 2015 ambasadori i Çekisë në Kosovë, z. Ivo Šilhavý, nënshkroi një kontratë me përfaqësuesen e OJQ-së “Caritas Kosova”, znj. Violeta Ferati, për realizimin e një pojekti të vogël vendor. Projekti “Qendra për edukimin… more ►

Një projekt i vogël mundëson ekzaminimin shëndetësor të 11.000 nxënësve të Kosovës

thumb

Më 18 mars 2015, duke monitoruar projektet e vogla vendore që janë zbatuar në Kosovë, ambasadori i Republikës së Çekisë, z. Ivo Šilhavý, vizitoi shkollën fillore “Hasan Prishtina”. more ►

Suksesi i teknologjisë çeke për mjedisin në Kosovë

thumb

Firma çeke “TopolWater” s.r.o. dhe “Ircon” s.r.o. i kanë vënë në operim dy fabrika të trajtimit biologjik të ujërave të zeza në Kosovë. more ►

Tryezë e rrumbullakët për legjislacionin kundër diskriminimit

thumb

Më 4 dhjetor 2014, në Prishtinë, u mbajt një debat në një tryezë të rrumbullakët për ta përfunduar projektin “Si të frymohet jeta në legjislacionin kundër diskrimininmit në Kosovë”. Debati u bë në praninë e ombudsmanit të Kosovës,… more ►

Drejtori i Agjencisë Çeke për Zhvillim vizitoi Kosovën

thumb

Prej 5 deri më 7 nëntor 2014 drejtori i Agjencisë Çeke për Zhvillim z. Michael Kaplan vizitoi Kosovën. more ►

Programi „ Promovimi i Transicionit“ i Ministirsë së Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë – bërja e skenës politike në Kosovë financiarisht më transparente

thumb

Më 4 tetor 2019, drejtori i „Transparency International Czech Republic“, David Ondráčka, e informoi publikun e Kosovës për rezultatet e projektit bërja e skenës politike në Kosovë financiarisht më transparente. Konferenca për medie u… more ►

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë u takua me drejtorin e “Transparency International Czech Republic”

thumb

Më 3 tetor 2019, udhëheqësi i Ambasadës çeke në Prishtinë, Pavel Bilek, u takua me drejtorin e “Transparency International Czech Republic”, David Onráčka. more ►

Projekti transformues çek në ndihmë medieve të pavarura në Kosovë

thumb

Më 20 qershor 2019, udhëheqësi i Ambasadës së Republikës së Çekisë në Prishtinë, Pavel Bílek, nënshkroi një kontratë për një projekt të vogël vendor, të programit TRANS, për të ndihmuar mediet e lira me gazetaren e pavarur Evliana Berani, e cila… more ►

Ndihmohen të verbëritë e Kosovës – Punëtori për përmirësimin e legjislacionit

thumb

Më 25 dhe 26 maj, në afërsi të Pejës u organizua një punëtori në kuadër të kornizës së projektit të vogël vendor “Avokimi për hartimin e akteve nën-ligjore, më ministritë përkatëse për zbatimin e Ligjit për të Verbëritë në Republikën e… more ►

Avokimi për Ligjin për të Verbërit- Projekt nga programi “Tranzicioni” në Kosovë 2019

thumb

Më 12 mars 2019, udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë z. Mr. Pavel Bílek, nënshkroi një kontratë të shkallës së ultë të projektit “Tranzicioni” me përfaqësuesin e OJQ-së “Asociacioni i të Verbërve të Kosovës. more ►

Politikat vendore në komunat shumë etnike - Projekt nga programi “Tranzicioni” në Kosovë 2019

thumb

Më 12 mars 2019, udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë z. Mr. Pavel Bílek, nënshkroi një kontratë të shkallës së ultë të projektit “Tranzicioni” me përfaqësuesin e OJQ-së “Nëna Tereze”. more ►