česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: Ambasada e Çekisë
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Sivjet, Ambasada e Republikës së Çekisë në Prishtinë po e përmbush projektin e Agjencisë Çeke për Bashkëpunim Zhvillimor, bashkë me Shoqatën e të Verbërve të Kosovës dhe qendrën Burimore “Xheladin Deda”, në Pejë.

Më 21 prill 2021, udhëheqësi i Ambasadës së Republikës së Çekisë në Republikën e Kosovës, z. Pavel Bílek, dorëzoi ndihmën e Agjencisë Çeke për Bashkëpunim Zhvillimor tek Shoqata e të Verbërve të Kosovës, në një vlerë prej më shumë se 16 mijë eurove.

Pajisja e dhuruar do të përdoret për të mësuar të verbëritë dhe ata me të pamë të dobësuar në Qendrën Burimore “Xheladin Deda”, në Pejë. Ministrja e Kosovës për Arsim, Shkencë, Teknologji dhe Inovacion, znj. Arbërie Nagavci, mori pjesë në këtë ceremoni. Në fjalimin e saj, ajo falënderoi Republikën e Çekisë për ofrimin e ndihmës fëmijëve të verbër.

Zbatimi i këtij projekti të përbashkët filloi më 9 mars 2021, duke nënshkruar marrëveshjen në mes të Ambasadës së Republikës së Çekisë dhe të Shoqatës së të Verbërve të Kosovës, ku Qendra Burimore është anëtare. Ky është institucioni i vetëm i specializuar në arsimimin dhe ndihmën për fëmijët e verbër dhe ata me të pame të dobësuar që nga mosha parashkollore deri tek të rinjtë në shkollimin e lart. Fal ndihmës financiare çeke, nxënësit dhe studentët e kësaj Qendre mund të fillojnë përdorimin e makinave të brajtit, organizerëve si dhe printerëve të rinj të brajtit që në këtë vit shkollor.

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

 

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë

Çekia dorëzoi ndihmën zhvillimore – pajisje e veçantë që do të ndihmoj fëmijët e verbër në Kosovë