česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: Ambasada e Çekisë
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Projekt arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta

Më 4 nëntor, në shkollën fillore “Elena Gjika” të Prishtinës, u mbajt një takim për projektin “Arsimim për të gjithë”. 

Projekti që është në zhvillim e sipër është përqendruar në përkrahjen e fëmijëve me nevoja të veçanta dhe mbështetja e bashkësive të cenuara përmes përforcimit të arsimimit përfshirës. Projekti përdorë përvojat, nga kjo lëmi, të Republikës së Çekisë. Ky financim kryesisht është nga fondet e BE-së, e pjesa tjetër nga Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë. Projekti që po zhvillohet në shkollat e gjashtë komunave të Kosovës është duke u zbatuar nga OJQ-ja çeke “People in Need”.  

Në takimin në shkollën “Elena Gjika” mori pjesë Arbërie Nagavci, ministre e arsimit, shkencës, teknologjisë dhe inovacionit, Tomáš Szunyog, udhëheqës i Zyrës së BE-së dhe përfaqësues i veçantë i BE-së, Šimon Pánek, drejtor ekzekutiv i OJQ-së “People in Need” dhe Pavel Bílek, udhëheqës i Ambasadës së Çekisë në Kosovë. Po ashtu, gjatë kësaj ngjarje, u nënshkrua një Memorandum Mirëkuptimi në mes të përfaqësuesve të Ministrisë së Arsimit, organizatave të shoqërisë civile dhe „People in Need“.

Takimi ishte pjesë e vizitës dy ditore në Kosovë e drejtorit ekzekutiv Šimon Pánek.

Projekt arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta

Projekt arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta

Projekt arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta

Projekt arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta

Projekt arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta

Projekt arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta

Projekt arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta

Projekt arsimor për fëmijët me nevoja të veçanta