česky  english  shqip 

Advanced search

Schwarzenberg: Kosova të mos u ofrojë arsye shteteve për mosnjohje

thumb

Autori i kësaj interviste është Nektar Zogjani - bursist i programit Jiří Dienstbier Fellowship në Pragë. more ►

Dita Përkujtimore e Holokaustit në Kosovës

thumb

Më 25 janar 2018, në Kinemanë “ABC”, komuniteti hebraik organizoi ceremoninë përkujtimore të Ditës Ndërkombëtare të Holokaustit në Kosovë. more ►

Pritje për Vitin e Ri e Kishës Ortodokse Serbe në Prizren

thumb

Më 15 janar 2018, me rastin e Vitit të Ri Ortodoks peshkopi Teodosije, në rezidencën e tij organizoi pritje për përfaqësuesit e institucioneve të Kosovës, përfaqësuesit e bashkësive fetare, korin diplomatik dhe misionet ndërkombëtare në Kosovë.… more ►

Urime Viti i Ri!

thumb

Ambasada e Çekisë, në Prishtinë, falënderon partnerët dhe mbështetësit e saj dhe ju uron gjithë të mirat më 2018! more ►

“Festivali i Tunxhit Kosova 2017”

thumb

Me koncertin e trombonistit çek Lukáš Moťka, më 30 nëntor 2017, u hap për herë të dytë, “Festivali i Tunxhit Kosova 2017”. Koncerti u mbajt në Instituti i Historisë në Prishtinë, në praninë e ambasadorit të Republikës së Çekisë, Ivo… more ►

Ftesa e parë për propozim-projektet regjionale (WBF)

Fondi i Ballkanit Perëndimor (WBF) ka kënaqësinë të shpallë ftesën e parë për propozimet e projekteve regjionale. Duke përcjellë objektivat e WBF, dhe detyrat e punës, ftesa ka për synim të prezantojë bashkëpunimin dhe përforcimin e… more ►

Projekti çek “Kosovo Aid for Trade 2017” – planet afariste për ndërmarrje të vogla dhe të mesme në Kosovë

thumb

Më 22 nëntor 2017, kompania çeke GEOtest prezantoi rezultatet e projekti "Ndihma për zhvillimin e planeve afariste për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në Kosovë”. Projekti është realizuar në kuadër të programit “Aid for Trade… more ►

Vizita e nxënësve të shkollës fillore “Chvaleticka” të Pragës, nga Republika e Çekisë, në shkollën mike “Liria” të Pogragjës së Gjilanit

thumb

Më 21 nëntor 2017, nxënësit Karolína Nejedlá, Bára Chloupková e Jakub Drápalík me mbikëqyrje të drejtorit të shkollës fillore “Chvaleticka”, z. Josef Knepr, vizituan shkollën fillore “Liria” në Pogragjë, në kontekst të… more ►

Në Tiranë - u mbajt Konferenca Regjionale e Ambasadorëve të Republikës së Çekisë

thumb

Ambasadorët e Republikës së Çekisë në rajonin e Ballkanit Perëndimor, si dhe ambasadorët në Slloveni dhe Kroaci, mbajtën Konferencën e parë regjionale, nga 22 deri më 24 nëntor 2017 në Tiranë. more ►

Misioni i Ardhshëm i Ekspertëve të Energjetikës së Kosovës vizitoi Republikën e Çekisë

thumb

Më 30 dhe 31 tetor 2017, Aleanca e Industrisë Energjetike të Çekisë, në bashkëpunim me Ministrinë e Industrisë dhe Tregtisë së Republikës së Çekisë e Ambasadëe e Republikës së Çekisë në Prishtinë, organizuan vizitën e Misionit të Ardhshëm të… more ►

Aid for Trade 2017 – planet afariste për ndërmarrje të vogla dhe të mesme në Kosovë

kcc_geotest_contract

Në Prishtinë, më 27 tetor 2017, përfaqësuesi i kompanisë “GEOtest”, z. Damir Kasum dhe kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, z. Safet Gërxhaliu, shënuan përfundimin e marrëveshjes për realizimin e projektit "Ndihma për zhvillimin e… more ►

Projekti zhvillimor çek për të rinjtë me sindromin daun

thumb

Më 30 tetor 2017, projekti zhvillimor çek në përkrahje të përfshirjes shoqërore të të rinjve me sindromin daun, u rrumbullakua solemnisht me foto-ekspozitën, në Muzeun Kombëtar të Kosovës, e titulluar “Bukuritë përmes fotografisë”.… more ►

"Imagjino ..." – Kremtimi i Ditës Kombëtare të Çekisë

thumb

Më 17 tetor 2017, pritja për Ditën Kombëtare të Çekisë dhe ekspozita e fotografive të z. Ivo Šilhavý , në teknikën bardhë e zi, të titulluar “Imagjino...”, u mbajt në “Sheshi 21” në Prishtinë. Në mesin e mysafirëve më të… more ►

Misioni i ardhshëm i ekspertëve të Kosovës, në sektorin e energjisë, shkon në Republikën Çeke

thumb

Më 30 dhe 31 tetor 2017 Shoqata e Industrisë Energjetike të Çekisë (CPIA) në bashkëpunim me Ministrinë e Industrisë dhe Tregtisë së Republikës së Çekisë dhe Ambasadën e Republikës së Çekisë në Prishtinë, organizojnë një mision të ardhshëm të… more ►

Grupi i Vishegradit për zgjerimin e BE-së në Ballkanin Perëndimor

thumb

Më 11 tetor 2017, nën kryesimin e Hungarisë, u mbajt takimi vjetor i ministrave të punëve të jashtme të Grupit të Vishegradit (V4) dhe i atyre të Ballkanit Perëndimor (Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi, Kosova, Maqedonia dhe Serbia),… more ►

Raporti i Transparency International Republika e Çekisë dhe KDI/TI Kosova për financimin e fushatës parazgjedhore për zgjedhjet komunale në Kosovë

thumb

Më 10 tetor 2017, një grup i ekspertëve i përberë nga përfaqësuesit e të dy organizatave vlerësuan rundin e dytë të procedurave të monitorimit me qëllim të të bërit më transparent të fushatave politike në Kosovë. Falë këtij bashkëpunimi,… more ►

Ambasadori i Çekisë nderoi ushtarët e rënë çek

thumb

Më 14 shtator 2017, në afërsi të ish-bazës ushtarake çeke në Shajkofc ambasadori i Çekisë, Ivo Šilhavý, dhe anëtarët e kontingjentit çek të KFOR-it nderuan ushtarët e rënë çek pranë memorialit të tyre. Ceremonia e nderimit përkujtues u bë me… more ►

Koncertet përfundimtare të Akademisë Evropiane Verore të Muzikës 2017

thumb

Akademia (e gjashtë) Evropiane Verore e Muzikës përfundoi me tri koncerte përfundimtare në Gjakovë, Prishtinë e Tetovë. Akademia u bë ngjarja kryesore kulturore në rajonin e Gjakovës gjatë dy javëve të korrikut. Sivjet, Republika e Çekisë sërish… more ►

Në Kosovë filloi Akademia Evropiane Verore e Muzikës 2017

thumb

Të hënën, më 10 korrik 2017, në shkollën e muzikës “Prenk Jakova” në Gjakovë, për të gjashtën herë radhazi, filloi Akademia Evropiane Verore e Muzikës. Studentët dhe mysafirët i mirëpriti drejtori artistik, z. Desar Sulejmani. Këtu… more ►

Agjencia Çeke e Zhvillimit ndihmon të verbëritë e Kosovës

thumb

Më 23 qershor 2017, ambasadori i Çekisë, Ivo Šilhavý, mori pjesë në mësimet e zhvilluara në kuadër të projektit “Integrimi i njerëzve me vështirësi në të pamë dhe parandalimi i dëmtimit të të pamurit në Kosovë 2015 – 2017”. Ky… more ►

Si lindi Gjirafa?

thumb

Më 21 qershor 2017 ambasadori çek, Ivo Šilhavý, vizitoi selinë e kompanisë “Gjirafa inc”, në Prishtinë. “Gjirafa” është një high teck projekt kosovar, më rrënjë të forta çeke, më përfituesja në rajonin e Ballkanit… more ►

Agjencia Çeke për Zhvillim përkrahë sistemin shëndetësor të Kosovës

thumb

Më 20 qershor 2017 drejtori i Qendrës së Kujdesit Shëndetësor, dr. Afrim Avdaj, pranoi një dhuratë me pajisje oftalmologjie, nga realizuesi i projektit – OJQ-ja çeke “People in Need Foundation”. Pjesa më e rëndësishme e këtij… more ►

Visegrád Group – takimi për Fondin e Ballkanit Perëndimor

thumb

Më 19 qershor 2017 përfaqësuesit e Visegrád Group – ambasadori hungarez, Lászlo Márkusz (që përfaqëson kryesimin polak të V4), ambasadori çek, Ivo Šilhavý, zëvendës udhëheqësi i misionit diplomatik hungarez, Béla Bozsik, dhe zëvendës… more ►

Mirëmbajtja e përbashkët e varrezave hebraike në Prishtinë

thumb

Më 13 qershor 2017 bashkësia hebraike “Bet Israel Kosova” në bashkëpunim me Forcën e Sigurisë së Kosovës pastruan varrezat hebraike në lagjet e Prishtinës: “Arbëria” dhe “Velania”. Bazuar në marrëveshjen e… more ►

Vizita e senatorëve çek në Kosovë

thumb

Më 5 qershor 2017, më pak se një javë para zgjedhjeve të parakohshme, në Kosovë ishin për një vizitë pune intensive Komiteti për Çështje të Evropës dhe Komiteti për Punë të Jashtme, Mbrojtje dhe Siguri e Senatit të Parlamentit të Republikës së… more ►

“Bashkëpunimi Zhvillimor Çek” – fushatë edukative rreth kujdesit për FPUZ në Badovc

thumb

Më 7 qershor 2017 u përmbush fushata edukative për kujdes mjedisor në kuadër të projektit për ndërtimin e Fabrikës për Përpunimin e Ujërave të Zeza (FPUZ) te liqeni i Badovcit. Ndërtimi i FPUZ është projekt që u realizua përmes mjeteve të… more ►

Transparency International e Republikës së Çekisë dhe KDI/TI Kosova po bashkëpunojnë në monitorimin zgjedhor në Kosovë

thumb

Në javën e fundit të majit 2017, një grup i ekspertëve nga të dy organizatat punonin në Prishtinë, me qëllim të vlerësimit të një testi të procedurave monitoruese, për t’i bërë fushatat politike në Kosovë më shumë transparente. Kjo po… more ►

BE-ja mbështet trashëgiminë kulturore në Kosovë

thumb

Më 23 maj 2017, udhëheqësit e misioneve diplomatike të vendeve të BE-së, në Kosovë, të shoqëruar nga përfaqësuesit e shoqërisë civile vizituan qendrën historike të Prizrenit. Qëllimi kryesor i kësaj ngjarje ishte që të ndërrohet ndikimi dhe… more ►

Tryezë e rrumbullakët për Procesin e Berlinit

thumb

Më 10 maj 21017 Oda Ekonomike e Kosovës mbajti një tryezë të rrumbullakët për Procesin e Berlinit. Synimi kryesor i bisedimeve ishte identifikimi i çështjeve më të rëndësishme para takimit të ardhshëm të përfaqësuesve të lartë të shteteve të… more ►

Interesimi për prodhimet çeke në Panairin e Përgjithshëm Ndërkombëtar „Prishtina 2017“

thumb

Në Prishtinë, nga 19 deri më 22 prill 2017, u mbajt Panairi i Përgjithshëm Ndërkombëtar “Prishtina 2017”. Struktura e prodhimeve të ekspozuara u dominua nga prodhimet teknologjike të importuara ndaj prodhimeve të vendit. Mungesa e… more ►

Filluan punimet në rrjetin e kanalizimit për Fabrikën e trajtimit të ujërave të zeza në Badovc

thumb

Në fillim të prillit 2017 filluan punimet në ndërtimin e rrjetit të kanalizimit. Ky kanalizim do të sjellë ujërat e zeza nga fshati Mramor tek fabrika, tashmë e ndërtuar, e përpunimit të ujërave të zeza në liqenin e Badovcit. Kjo Fabrikë u… more ►

EU 60

thumb

Më 27 mars 2017, Zyra e BE-së në Prishtinë dhe Ambasada e Italisë në Prishtinë, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, organizuan një mbrëmje solemne për të shënuar 60 vjetorin e nënshkrimit të Traktatit të Romës. Fjalimet e udhëheqëses së Zyrës… more ►

Projektet e shkallës së vogël vendore 2017

thumb

Më 27 mars 2017, ambasadori i Çekisë në Kosovë z. Ivo Šilhavý nënshkroi kontratat për projektet e shkallës së vogël vendore, që do të zbatohen nga tri OJQ të Kosovës. Këto projekte financohen nga Ministria e Punëve të Jashtme të Çekisë,… more ►

Në Kaçanik u hap Qendra e V-të Burimore për Shëndetin e Femrës

thumb

Më 24 mars 2017, në Kaçanik, zyrtarisht u hap Qendra e V-të Burimore për Shëndetin e Femrës. Themelimi i Qendrës u mbështet dhe u financua nga Agjencia Çeke për Zhvillim, përmes Ambasadës së Çekisë në Prishtinë, derisa është realizuar nga OJQ-ja… more ►

Filmi çek “Roma FC” u prezantua në Frankofoni

thumb

Më 15 mars 2017, me koncertin “Electronic Pop Act”, zyrtarisht filluan ditët e Frankofonisë në Kosovë. Ambasada e Francës, bashkë me ambasadat tjera dhe institucionet kulturore të Kosovës, kanë përgatitur një program të gjerë me… more ►

Karel Schwarzenberg në konferencën parlamentare në Prishtinë

thumb

Më 20 dhe 21 shkurt 2017, në Prishtinë, Kuvendi i Kosovës organizoi konferencën ndërkombëtare “Samiti i komisioneve parlamentare për punë të jashtme”. Në mesin e pjesëmarrësve të Konferencës ishin parlamentarët nga Shqipëria,… more ►

Ceremonia me rastin e “Menaxhimit të Integruar të Kufirit” në Merdare

ceremony_on_the_accasion_of_integrated_9

Më 16 shkurt 2017, u mbajt ceremonia e fillimit të punimeve në “Menaxhimin e Integruar të Kufirit” në vendkalimin kufitar në mes të Kosovës dhe të Serbisë, në Merdar. Në këtë ceremoni morën pjesë përfaqësuesit e lartë të… more ►

Small Scale Local Projects 2017 – rezultatet

thumb

Projektet e fituara ne vitin 2017: more ►

Dita e përkujtimit të Holokaustit në Kosovë

holocaust_remembrance_pristina_2017_15

Më 26 janar 2017, me rastin e Ditës Përkujtimore Ndërkombëtare për Holokaustin, në Teatrin Kombëtar në Prishtinë, u mbajt një ceremoni përkujtimore e organizuar nga Komuniteti Hebraik Bet Israel. more ►

Këshillime dy-palësh të zëvendësministrave në Pragë

thumb

Më 23 janar 2017, zëvendësministri i MPJ të Kosovës Emanuel Demaj mori pjesë në këshillimin dy-palësh me ftesën e zëvendësministrit të Republikës së Çekisë Jakub Dürr. more ►

Autobusët e rinj, ekologjik të “Iveco”-s, në shërbim të Prishtinës

thumb

Më 11 janar 2017, pesëmbëdhjetë autobusë të “Iveco”-s nga Republika e Çekisë, zyrtarisht, iu dorëzuan kompanisë transportuese “Trafiku Urban”, të Prishtinës. “Iveco CZ” fitoi tenderin për furnizim me 30… more ►

Urime Viti i Ri!

thumb

Ambasada e Çekisë, në Prishtinë, falënderon partnerët dhe mbështetësit e saj dhe ju uron gjithë të mirat më 2017! more ►

Admiralja Howard sërish në Kosovë

thumb

Më 13 dhjetor 2016, admiralja Michelle Howard, femra e parë admirale e SHBA-ve me katër yje, mori pjesë në pritjen e ambasadorit të SHBA-ve në Kosovë, Greg Delawie, në rezidencën e tij, në Prishtinë. Admiralja Howard në fjalimin e sajë të… more ►

“Ndihmë për Tregti 2016” –studim fizibiliteti i kompanisë çeke për sektorin e TI në Kosovë

thumb

Më 30 nëntor 2016, në selinë e Ministrisë së Administratës Publike të Kosovës, u bë dorëzimi i studimit të fizibilitetit në ndërveprim të sistemit informativ të qeverisë së Kosovës. Analizat e titulluara “Studimi për komunikim të sigurt në… more ►

Çekia ndihmon fëmijët e Kosovës në regjionin e Gjilanit

thumb

Të hënën, më 21 nëntor 2016, ambasadori çek Ivo Šilhavý pranoi ftesën e kryetarit të Gjilanit, Lutfi Haziri, për të diskutuar bashkëpunimin në lëmin e arsimit. Ambasadori çek theksoi rëndësinë e bashkëpunimit të tashëm në hijen e bashkëpunimit… more ►

Bashkëpunimi në mes të shkollave të Çekisë dhe atyre të Kosovës

thumb

Të hënën, më 21 nëntor 2016, ambasadori i Çekisë Ivo Šilhavý vizitoi shkollën fillore “Liria”, në Pogragjë të Gjilanit, e cila bashkëpunon në një projekt afatgjatë me shkollën fillore partnere “Chvaleticka”, nga Praga.… more ►

„Dita Çeke“ në KFOR

kfor_czech_day_1

Më 12 nëntor 2016, në bazën ushtarake të KFOR-it në “Kosova Film”, u mbajt “Dita Çeke”, me rasin e përvjetorit të themelimit të Çekosllovakisë. Ambasadori Ivo Šilhavý dhe komandanti i kontingjentit çek, majori Kamil… more ►

Ceremonia e vënies së kurorave tek varrezat e ushatarëve të LPB

thumb

Me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të ambasadave të Hungarisë dhe të Austrisë, në Prishtinë, përfaqësuesve të qeverisë së Kosovës si dhe të trupave të Austrisë dhe të Hungarisë - pjesëtarë të KFOR-it, tek varrezat ushtarake në Pejë, u përkujtuan… more ►

“Në Kosovë me dashuri”

thumb

Më 27 tetor 2016, në Ditën Kombëtare të Çekisë, në Bibliotekën Kombëtare në Prishtinë, u hap foto-ekspozita “Në Kosovë me dashuri”. Në këtë ngjarje morën pjesë ish-Presidentja Atifete Jahjaga, ish-Presidenti Fatmir Sejdiu, ministri i… more ►

Deputetët çek vizituan ushtarët çek në shtabin e KFOR-it

thumb

Më 21 tetor 2016, anëtarët e Dhomës së Deputetëve të Parlamentit të Republikës së Çekisë z. Adolf Beznoska, z. Milan Šarapatka dhe z. Václav Klučka të shoqëruar nga znj. Iva Masaříková, drejtoreshë në Departamentin e Marëdhënieve Ndërkombëtare u… more ►

Panairi “Agrokos 2016” – mundësi për kompanitë çeke të agrobiznesit

thumb

Panairi i 16-të ndërkobmëtar “Agrokos” u mbajt, në Prishtinë, nga 20 deri me 22 tetor 2016. Në panairin ndërkombëtar morën pjesë 135 kompani të Kosovës dhe kompani nga vendet fqinje, nga Ballkani Perëndimor, Turqia e Republika e… more ►

Ministri Mládek u takua me ministren e Kosovës Bajrami

thumb

Më 29 shtator 2016, Ministri i Industrisë dhe Tregëtisë së Republikës së Çekisë, Jan Mládek, mbajti një takim bilateral me kolegen e tij ministren e tregëtisë dhe industrisë së Republikës së Kosovës, Hykmete Bajrami, gjatë mbajtjes së… more ►

Ambasadës çeke- mirënjohje për mbështetje të verbërve të Kosovës

thumb

Më 17 tetor 2016, Shoqata e të Verbërve të Kosovës mbajti konferencën vjetore me rastin e Java Ndërkombëtare e Shkopit të Bardhë. Ambasadori çek, Ivo Šilhavý, nga kryetari i Shoqatës së të Verbërve, Bujar Kadriu, mori një letër mirënjohje për… more ►

Ndihma zhvillimore çeke – sërish e suksesshme

thumb

Më 13 tetor 2016, në Komunën e Prishtinës u prezantuan rezultatet e një projekti zhvillimor që mundësoi kontrollimin mjekësor të 11,000 fëmijëve nga Kosova. Ambasadorin e Çekisë, Ivo Šilhavý, e falenderoi kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend… more ►

Mjekësia dhe bashkëpunimi zhvillimor çek ndihmuan në ngritjen e kapaciteteve të sistemit shëndetësor të Kosovës

thumb

Më 10 tetor 2016, radiologjistja e shquar çeke Znj. Petra Steyerova mori pjesë në Simpoziumin e tretë Satelitor që u mbajt në Prishinë e u organizua nga “"Kosovo Open Medical Club" (KOMC). Profesionistëve të pranishëm, ajo, u prezantoi… more ►

Bashkëpunimi zhvillimor i Republikës së Çekisë

thumb

Bashkëpunimi zhvillimor është një pjesë e rëndësishme e politikës së jashtme të Republikës së Çekisë. Kjo promovon siguri, stabilitet, përparim dhe zhvillim të qëndrueshëm si dhe dinjitet njerëzor, shërbime të mira për qytetarët dhe reputacion… more ►

Suksesi i artistes çeke në koncertin e Prishtinës

thumb

Më 29 shtator 2016, artistja e njohur çeke, oboistja Michaela Hrabánková, luajti në koncertin përkushtuar Shën Terezës, në kishën katolike “Shën Ndou" në Prishtinë. Koncerti ishte pika kulmore e edicionit të tetë të Festivalit Ndërkombëtar… more ►

Projekti zhvillimor çek në përfshirjen e pakicave

thumb

Më 15 shtator 2016 ambasadori Ivo Šilhavý vizitoi një qendër përfshirëse në Fushë Kosovë, që është pjesë e një projekti të madh të Agjensisë Çeke për Zhvillim. Projekti i titulluar “Mbështetja e përfshirjes shoqërore të bashkësive të… more ►

Ambasadori çek nderoi ushtarët e rënë çek

thumb

Ambasadori çek, Ivo Šilhavý, dhe anëtarët e kontingjentit çek të KFOR-it nderuan ushtarët e rënë çek tek ish baza ushtarake e Çekisë në Shajkofc. more ►

Autobusët çek në Prishtinë

czech_buses_in_prishtina_5

Kompania çeke “Iveco Czech Republic, a.s.” dhe kryetari i Prishtinës, z. Shpend Ahmeti kanë nënshkruar një kontratë për ofrimin e 20 autobusëve me prejardhje çeke në vlerë prej 5.9 milion euro. Projekti u financua përmes kredisë së… more ►

17 vjetori i Policisë së Kosovës

kosovo_police_17th_anniversary_2

Më 6 shtator 2016 në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë, në Prishtinë, Policia e Kosovës zyrtarisht shënoi 17 vjetorin e themelimit. Në cermoni morën pjesë kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, ministri i punëve të brendshme të Kosovës, Skënder… more ►

Deklaratë e MPJ për statusin e Jerusalemit dhe të Tel Avivit

thumb

Duke iu referuar disa raporteve të medieve për statusin e Jerusalemit dhe Tel Avivit, Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë, informon si në vijim: more ►

Bursa të Republikës së Çekisë për studentët kosovarë - 2017/2018

Studentët nga Kosova për çdo vit kan mundësi konkurimi për bursa universitare të ofruara nga Qeveria e Republikës së Çekisë. Afati i konkurimit përfundon më 30 shtator 2016. more ►

Afaristët kosovarë kanë shikim pozitiv në tregun e Kosovës

x2011_03_15

Oda Ekonomike e Kosovës prezantoi para bashkësisë së biznesit, korit diplomatik dhe të medieve një studim nga hulumtimi, në Q2 2016, i mjedisit ciklik të biznesit. Hulumtimi ishte përqëndruar në tendencat e pritjeve në fushat kryesore të… more ►

Ministri kosovar për zhvillim ekonomik prezantoi projektet me përparësi

thumb

Më 29 qershor 2016, ministri për zhvillim ekonomik, Blerand Stavileci, prezantoi projektet zhvillimore ekonomike duke synuar në zhvillimin e infrastrukturës transportuese, energjisë, sektorin minerar, telekomunikimin/teknologjinë informative dhe… more ►

Përkujtimi për Nice

thumb

Më 18 korrik 2016, në hotelin “Swiss Diamond” në Prishtinë, u mbajtë një koncert përkujtimi për viktimat e sulmit terrorist të 14 korrikut, në Nice. Ngjarja përkujtimore u inicua nga ministri i punëve të jashtme, Enver Hoxhaj.… more ►

“Dhuro një buzëqeshje të fëmiut”

thumb

Kontingjenti çek i KFOR-it, nën komandën e nën-kolonelit Martin Andrle, organizoi një grumbullim humanitar të quajtur “Dhuro një buzëqeshje të fëmiut” synuar mbështetjen e jetimëve, fëmijtë e familjeve me gjendje të vështirë… more ►

Një minutë heshtje për ushtarët e rënë çek

thumb

Më 30 qershor 2016, afër fshatit Shajkofc, u mbajtë një ceremoni përkujtimore për të nderuar kapterrin Luděk Severa dhe flamurtarin Vlastislav Hendrich – dy ushtarë çek që humbën jetën, më 2002, në aksidentin tragjik gjatë përmbushjes së… more ►

Grupi i Vishegradit 4x4 – ecje viruale përmes “Prague Panoramic”

thumb

Më 9 qershor 2009, për të kompletuar kryesimin çek të Grupit të Vishegradit, në Bibliotekën Kombëtare në Prishtinë, u mbajt një natë prezantuese e quajtur “Visegrad Group 4x4” me nëntitull “shijimi i katër shijeve”. more ►

EULEX – i për privatizimin me „Jurisprudence Digest“

thumb

Më 31 maj 2016, brenda kornizës së projektit të Misionit të EULEX-it anëtarët e panelit të apelit të Dhomës Speciale të Gjykatës Supreme për Agjencinë e Privatizimit, të udhëhequr nga gjyqtari çek Onrej Pridal, botoi publikimin… more ►

Memorandum Mirëkuptimi në mes të akademive diplomatike të Çekisë dhe të Kosovës

thumb

Më 30 maj 2016, u ratifikua Memoradumi i Mirëkuptimit në mes të Akademisë Diplomatike të Çekisë dhe të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës. Në emër të Akademisë Diplomatike të Çekisë Memorandumin e nënshkroi ambasadori Ivo Šilhavy, ndërsa… more ►

Kompanitë çeke dominuan panairin “EXPOKOS”, në Prishtinë

thumb

Panairi i 15-të ndërkombëtar “Expokos” u mbajt nga 25 deri më 27 maj 2016, në Prishtinë. Brenda projektit të diplomacisë ekonomike “PROPED”, në Panair morën pjesë gjashtë kompani çeke nga sektori i energjisë, qeverisjes… more ►

Instituti i Filmit- Akademia e Filmit Ohër/ Ftesë për konkurim për bursë

Shkup, Maqedoni – Instituti i Filmit – Akademia e Filmit në Ohër është e lumtur të deklarojë se jep 30 bursa për programet master për departamentet: skenar, prodhim kreativ, regji, kinematografi dhe post production: fotografi dhe zë.… more ►

Marrëveshja me BE-në përmirëson mjedisin e biznesit

thumb

Konferenca e quajtur “Konferenca e Nivelit të Lart për Marrëveshjen BE-Kosova për Stabilizim dhe Associon”, u mbajt më 17 maj 2016, në Prishtinë. Seminari, kryesisht u përqëndrua në përfitimet dhe mundësitë e Marrëveshjes për… more ►

I bashkon Agjenda e BE-së

thumb

Më 16 maj 2016, në Prishtinë u mbajt një mëngjes pune i anëtarëve të Parlamentit Europian, përkatësisht “anëtarëve të Komitetit Parlamentar për Asocim dhe Stabilizim BE - Kosovë”, me udhëheqësit e misioneve diplomatike të vendeve të… more ►

Dita e Europës- “Kohërat po ndryshojnë”

thumb

Foto-ekspozita e Oldřich Škácha, e titulluar “Kohërat po ndryshojnë”, më 9 maj 2016 , u hap në mënyrë ceremoniale në Qendrën Informative dhe Kulturore të BE-së në Prishtinë, si pjesë e kremtimit të Ditës së Europës. Ekspozita u… more ►

Federica Mogherini festoi me kosovarët

thumb

Përfaqësuesja e lartë për politikë të jashtme dhe siguri e Bashkimit Evropian, Federica Mogherini vizitoi Kosovën, më 5 maj 2016, me qëllim të festimit të përbashkët me qytetarët e Kosovës publikimin e propozimit të Komisionit Europian për… more ►

Presidenti Thaçi prezantoi përparësitë e tij para udhëheqësve të misioneve të vendeve të BE-së

thumb

Më 4 maj 2016, Presidenti Hashim Thaçi ftoi, në zyrën e tij, udhëheqësit e misioneve diplomatike të vendeve të BE-së në Prishtinë, për t’i informuar ata për përparësitë e tij politike. Presidenti Thaçi prezantoi pesë fusha, në të cilat ai… more ►

Hekurudha dhe energjia e ripërtritëshme – mundësi të reja për kompanitë çeke në Kosovë

thumb

Më 26 prill 2016, në Prishtinë, u mbajt një konferencë regjionale “Politikat e Ballkanit Perëndimor për energjinë e ripërtritëshme e të qëndrueshme”. Konferenca krijoi hapsirë për diskutimet e ekspertëve për lidhjen e vendeve të… more ►

Admirali Ferguson III vërteton bashkëpunimin

thumb

Më 27 prill 2016, admirali Mark E. Ferguson III, komandant i Komandës së Forcës së Përbashkët në Napoli, në kampin e KFOR-it “Kosova Film” në Prishtinë, u takua me udhëheqësit e misioneve të vendeve kontribut-dhënëse me trupa. more ►

Pashkët e hebrenjëve në Kosovë 2016

thumb

Më 22 prill 2016, Shoqata Bet Israel Kosova organizoi një darkë festive për natën e parë të Pashkëve, të quajtur “Seder”. Në praninë e anëtarëve të bashkësisë hebraike në Kosovë, miqtë e Shoqatës Bet Israel, përfaqësuesit e korit… more ►

Shkolla Fillore “Chvaletická” nënshkroi Memorandum Bashkëpunimi në Kosovë

thumb

Më 18 prill 2016, drejtori i Shkollës Fillore “Chvaletická” nga Praga 9, Josef Knepr, në Pogragjë nënshkroi një Memorandum të Ndërsjellë Bashkëpunimi me drejtorin e Shkollës Fillore “Liria” (Pogragjë, Gjilan), Hajrush… more ►

Hashim Thaçi – Presidenti i ri i Kosovës

thumb

Më 7 prill 2016, në Kuvendin e Kosovës Hashim Thaçi bëri betimin për President, derisa të nesërmen nga Presidentja në shkuarje, Atifete Jahjaga, mori Kushtetutën dhe Detyrat e Presidentit. Dorëzim-pranimi ceremonial u bë në sheshin… more ►

Veriu i Kosovës – mundësi për njohuritë çeke

thumb

Më 30 mars 2016, ambasadori i Republikës së Çekisë, z. Ivo Šilhavý, vizitoi ministrin e administrimit dhe pushtetit lokal Ljubomir Maric. Ministri e njoftoi z. Ambasador për përgjegjësitë e reja të Ministrisë së tij të ndërlidhura me promovimin… more ►

Filmi “Shpikje për shkatrrim” në “Java e Frankofonisë”

thumb

Më 23 mars 2016, në Qendrën Kulturore Frenge në Prishtinë, në kuadër të “Java Frankofone” në Kosovë u prezantua filmi aventuristik çekosllovak “Shpikje për shkatrrim” i regjisorit Karel Zeman. Ky film i famshëm, më 1958,… more ►

Pjesëmarrja çeke në Panairin Ndërkombëtar “EXPOKOS 2016”

thumb

Panairi Ndërkombëtar “Expokos 2016”, për herë të parë do të mbahet në Prishtinë, nga 25 deri më 27 maj. Panairi i sivjetmë, kryesisht, do të përqëndrohet në sektorin e energjisë dhe të minierave, në ndërtimtari, në teknologjitë e… more ►

Filloi Java e Frankofonisë

thumb

Më 21 mars 2016, Orkestra Kamertale e Filharmonisë së Kosovës shfaqi një koncert me rastin e hapjes ceremoniale “Java e Frankofonisë në Kosovë”. Kompozimet e Nik Bohnenberger, Claude Debussy, Alexander Müllenbach dhe Camille… more ►

LTM Princi i Wales-it në Prizren

thumb

Më 19 mars 2016, Lartësia e Tij Mbretërore Princi i Wales-it, në fund të udhëtimit të tij në Ballkanin Perëndimor, së bashku me Lartësinë e Sajë Mbretërore Dukeshën e Cornwall-it, vizitoi Kroacinë, Serbinë, Malin e Zi dhe Kosovën, gjatë së cilit… more ►

Projektet vendore, të shkallës së ultë, në Kosovë 2016

thumb

Më 17 mars 2016, ambasadori i Çekisë në Kosovë, z. Ivo Šilhavý, nënshkroi kontratat për zbatimin e tri projekteve vendore të shkallës së ultë, me përfaqësuesit e tri OJQ-ve kosovare. Projektet financohen nga Ministria e Punëve të Jashtme të… more ►

BE-ja i shprehë mirënjohje zonjës Presidente Jahjaga

thumb

Më 16 mars 2016, udhëheqësi i Zyrës së BE-së në Kosovë, përkatësisht Përfaqësuesi Special i BE-së, Samuel Žbogar, dhe udhëheqësit e misioneve të BE-së në Kosovë ishin nikoqirë në një drekë lamtumirëse për Presidenten e Kosovës në largim, Atifete… more ►

Udhëheqësit e PDK-së takuan udhëheqësit e misioneve të vendeve të BE-së

thumb

Më 11 mars 2016, në Prishtinë, udhëheqësit e PDK-së informuan udhëheqësit e misioneve të vendeve të BE-së për përparësit e PDK-së në periudhën e ardhshme. more ►

Kryetari Hoxhaj çmon kryesimin çek të Grupit të Vishegradit

thumb

Më 7 mars 2016 ambasadori i Çekisë në Kosovë, Ivo Šilhavý, u takua me kryetarin e Komisionit për Punë të Jashtme të Kuvendit të Kosovës, Enver Hoxhaj. Në këtë takim miqësor u biseduan, në veçanti, veprimtaritë e Ambasadës së Çekisë në Prishtinë… more ►

Muzika çeke në Prishtinë

thumb

Më 29 shkurt 2016, Orkestra Simfonike e Filharmonisë së Kosovoës, në sallën e mbushur plot në Pallatin e Rinisë në Prishtinë, mbajti një koncert të drejtuar nga dirigjentja e njohur frenge Nathalie Marin. Shfaqja e kompozimeve të Hector Berlioz,… more ►

Informimi i rregullt i ambasadorëve nga Komandanti i KFOR-it

thumb

Më 18 shkurt 2016, komandanti i KFOR-it, gjeneral major Luigi Guglielmo Miglietta, ftoi udhëheqësit e misioneve të vendeve kontribuese me trupa në KFOR, e të akredituar në Kosovë, për informim të rregullt në kampin e KFOR-it, “Kosova… more ►

Deklarata e Pragës (qëndrim i përbashkët për 25 vjetorin e V4-shit)

thumb

Samiti i jashtëzkonshëm i kryeministrave të vendeve të Grupit të Vishegradit, mbajtur në Pragë më 15 shkurt 2016. more ►

Emisari i veçantë Füle vizitoi Kosovën

thumb

Emisari i veçantë për OSBE-në dhe Ballkanin Perëndimor, Štefan Füle, prej 7 deri më 9 shkurt 2016 vizitoi Kosovën. Ai, në Prishtinë, u takua me disa zyrtarë shtetërorë si dhe me përfaqësues të shoqërisë civile e të sektorit të biznesit. Takimet… more ►

Generali Breedlove i SACEUR-it pranon bashkëpunimin

thumb

Më 4 shkurt 2016, në fund të ditës së dytë të vizitës punuese në shtabin e NATO-s në Prishtinë komandanti i Aleancës Supreme për Europë, gjenerali Philip M. Breedlove, u takua me udhëheqësit e misioneve të vendeve kontribut-dhënëse me trupa në… more ►

Konferenca në Prishtinë “Germia Hill 2016”

thumb

Më 2 dhe 3 shkurt 2016, në hotelin “Swiss Diamond” në Prishtinë, u mbajtë konferenca “Gërmia Hill”. Kjo konferencë ndërkombëtare ishte organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, në bashkëpunim… more ►

Pajisja çeke për termoelektranën “Kosova B”

thumb

Më 28 janar 2016 një ndarës i ri magnetik, i prodhuar nga kompania çeke “WAMAG”, u instalua në termoelektranën “Kosova B” në Obiliç, afër Prishtinës, në zonën që ndanë minierën e lignitit dhe të centralit elektrik. more ►

Përkujtimi i Ditës së Holokaustit në Kosovë

thumb

Më 27 janar 2016, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit, Bashkësia Hebraike Bet Izrael organizoi një ceremoni përkujtimore, në Teatrin Kombëtar në Prishtinë. more ►

Shkolla Verore Europiane (ESS), Pragë 16 -26 korrik 2016

thumb

“Europa në Lëvizje” Shkolla Verore Evropiane, në Pragë, është një program intensiv mësimi 10 ditor i përqëndruar në integrimin evropian. Ky program organizohet nga një institucion udhëheqës i debatit të thellë -Institutit për… more ►

Presidentja Jahjaga përkujtoi ish-Presidentin Rugova

thumb

Më 21 janar 2016, në Teatrin Kombëtar të Kosovës, Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, organizoi një akademi përkujtimi në përvjetorin e dhjetë të vdekjes së ish-Presidentit Rugova. Zonja Kryetare, Atifete Jahjaga, duke… more ►

U zbulua memoriali i ushtarëve sllovak në Prishtinë

thumb

Një memorial për ushtarët sllovak, të cilët vdiqën në një aksident ajror, gjatë fluturimit të tyre pas përfundimit të misionit të tyre në Kosovë, u zbulua në Prishtinë nga Zëvendëskryeministri dhe ministri i punëve të jashtme dhe të çështjeve… more ►

Liturgjia e Vitit të Ri e Kishës Ortodokse Serbe në Prizen

thumb

Më 14 janar 2016 peshkopi Teodosie shërbeu liturgjinë e Vitit të Ri të Kishës Ortodokse Serbe në katedralen e dioqezës “Shën Gjergji”, në Prizren. Po ashtu, në liturgji mori pjesë edhe kleriku i lartë i Manastirit të Deçanit, Ati… more ►

Doracaku i Protokolit Diplomatik I – Privilegjet dhe imunitetet

thumb

Zëvendësministrja e Zyrës së Administratës së Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë, Ivana Červenková, më 17 dhjetor 2015 në Pallatin Çernin përfaqësuesve të jashtëm të misioneve të akredituara diplomatike u prezantoi Doracakun… more ►

Ekspertit çek në KFOR iu nda çmimi Medalja e Argjend e MPJ

thumb

Më 8 janar 2016, ambasadori i Republikës së Çekisë z. Ivo Šilhavý i dha çmimin Medalja e Argjend e Jan Masaryk z. Lukáš Pimper për përkrahjen e tij personale aktive dhe bashkëpunimin e çmueshëm në kryerjen e detyrave të përbashkëta në Kosovë. more ►

Nga Prishtina me dashuri

thumb

Më 16 dhjetor 2015, një stiliste udhëheqëse e modës, Blerina Kllokoqi Rugova, prezantoi në Prishtinë një shfaqje të modës të titulluar “Nga Prishtina me dashuri”. more ►

Eksperti çek mësoi punëtorët e Qendrës Kosovare për Fëmijtë me Aftësi të Kufizuara

thumb

Nga 30 nëntori deri më 4 dhjetor 2015, u organizua një mësim në kuadër të Ndihmës Zhvillimore Çeke (financim i siguruar nga burimet e Agjencisë Çeke për Zhvillim) e i realizuar nga “Fondacioni People in Need”, që u zhvillua në… more ►

Kryeministri Mustafa – Diskriminimi i BE-së për visa

thumb

Më 9 dhjetor 2015, nën udhëheqjen e përfaqësuesit special të BE-së, Samuel Žbogar, u mbajt një takim i jashtëzakonshëm i udhëheqësve të misioneve diplomatike të vendeve të BE-së. Në këtë takim mysafirë kryesor ishin kryeministri, Isa Mustafa,… more ►

Njohuritë çeke për programin e partneritetit zhvillimor të Kosovës

thumb

Agjencia Çeke për Zhvillim, në pjesën e dytë të vitit 2015, financoi një projekt në kuadër të programit të partneritetit zhvillimor me qëllim të bartjes së njohurive çeke, tek Kosova, në fushën e zhvillimit dhe ndërtimit të teknologjisë për… more ►

“Shkenca për Ndryshim”: si e monitorojnë ndotjen e ajrit të rinjtë e Kosovës

thumb

Kosova është njëri nga rajonet më të ndotura në Evropë, ku nivelet e ndotjes janë ndjeshëm mbi nivelet e Bashkimit Evropian (BE-së). Sipas raportit të Bankës Botërore (Janar 2013) “ndotja e ajrit shkakton 835 vdekje të parakohëshme, 310… more ►

John Kerry në Kosovë

thumb

Më 2 dhjetor 2015 sekretari i shtetit i SHBA-ve, John Kerry, pati një vizitë të shkurtër në Kosovë. Në aeroportin “Adem Jashari” ai u takua me kryeministrin, Isa Mustafa, zëvendëskryeministrin dhe ministër i punëve të jashtme, Hashim… more ►

Ne dënojmë sulmin brutal terrorist në Paris

thumb

Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë dënon sulmin brutal terrorist ndaj civilëve, që ngjau në mbrëmjen e 13 Nëntorit në disa vende publike në Paris. Ne mbështesin plotësisht qeverinë e Francës dhe masat e ndërmarra për të… more ►

Grupi i Vishegradit – u bë realitet Fondi i Ballkanit Perëndimor

thumb

Më 12 dhe 13 nëntor 2015, në Pragë, u mbajt Konferenca Tradicionale e Grupit të Vishegradit dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor. Në fund të Konferencës, nga të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor, u nënshkrua marrëveshja e themelimit të Fondit… more ►

Grupi i Vishegradit - ndihmë në rrugën drejt BE-së

thumb

Më 11 nëntor 2015 gazeta ditore "Kosova Sot" publikoi artikullin e përbashkët të ministrave të punëve të jashtme të Grupit të Vishegradit për Ballkanin Perndimor dhe zgjërimin e BE-së. more ►

Zëvendës-Presidentja e PE Lunacek në drekë me udhëheqësit e misioneve të BE-së

ep_vice_president_lunacek_at_lunch_with_1

Më 9 nëntor 2015, zëvendës-presidentja e Parlamentit Evropian, që po zëvendëson Presidentin për Balkanin Perëndimor, Ulrike Lunacek, nga Grupi i të Gjelbërve/ Aleanca e Lirë Evropiane pranoi ftesën për drekë pune me udhëheqësit e misioneve të… more ►

Ditë se jo mahi... Kryesimi çek i Grupit të Vishegradit

just_a_perfect_day_reception_2

Të martën, më 27 tetor 2015, Ambasada e Republikës së Çekisë në Prishtinë, organizoi në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës në Prishtinë, në të njejtën kohë hapjen ceremoniale të foto-ekspozitës “Ditë se jo mahi...” përkushtuar ardhjes… more ►

Seminari i biznesit – Mundësitë për investime dhe eksport në Kosovë

thumb

Departamenti i Zhvillimit Ekonomik i Ministrisë së Punëve të Jashtme bashkë me Ambasadën e Republikës së Çekisë në Prishtinë, më 2 nëntor 2015, organizoi një seminar biznesi i përqëndruar në mundësitë për investime dhe eksport në Kosovë.… more ►

Komandanti i KFOR-it lavdëroi ekspertët ushtarak dhe ata civil çek

thumb

Më 23 tetor 2015, ambasadori Ivo Šilhavý u takua në një drekë, jo formale, me komandantin e KFOR-it, gjeneralin Guglielmo Luigi Miglietta dhe zëvendës këshilltarin politik çek, z. Lukáš Pimper. more ►

Ndihma zhvillimore çeke përmirëson gjendjen e përgjithshme të bashkësisë së të verbërve të Kosovës

thumb

Më 28 shtator 2015, drejtori ekzekutiv i qendrës burimore “Xheladin Deda” në Pejë, z. Xhavit Kastrati, u intervistua nga TV Dukagjini për projektet zhvillimore të cilat i ka realizuar kjo Qendër, kryesisht fal ndihmës çeke për… more ►

Bashkëpunimi në mes të shkollave

thumb

Më 8 tetor 2015, ambasadori i Republikës së Çekisë në Kosovë, Ivo Šilhavý vizitoi drejtorin e shkollës fillore “Liria”, në fashatin Pogragjë të Gjilanit, Hajrush Limonin. Qëllimi i kësaj vizite ishte arritja e marrëveshjes për planin… more ►

“Salloni Vjeshtor” i Gjilanit– edicioni i 11-të i ekspozitës ndërkombëtare

thumb

Sivjet, prej 1 deri më 16 tetor në Gjilan, u mbajtë edicioni i 11-të i ekspozitës ndërkombëtare të arteve pamore “Salloni Vjeshtor”. more ►

Mirënjohja e Nderit të Arteve të Bukura të ekspozitës “Lidice 2015”, sërish, shkon në shkollën “Liria”

thumb

Më 30 shtator 2015, ambasadori i Republikës së Çekisë në Kosovë z. Ivo Šilhavý pas një viti sërish vizitoi shkollën fillore “Liria”, në fshatin Pogragjë të Gjilanit, për t’i dorëzuar nxënësit Sevdail Mustafa Mirënjohjen e… more ►

Vizitë Panairit të Tregëtisë në Budvë

thumb

Më 25 shtator 2015 ambasadori çek në Kosovë, Ivo Šilhavý, vizitoi pavionin e energjisë, inxhinierisë civile dhe sistemit për funizim me ujë në Panairin Ndërkombëtarë Budva 2015, në Mal të Zi. Kompanitë çeke, në këtë Panair, prezantuan… more ►

Rosh Hashanah në Kosovë

thumb

Më 14 shtator 2015 Associacioni Bet Israel Kosova organizoi një darkë festive tradicionale me rastin e Vitit të Ri Hebraik, të quajtur Rosh Hashanah. Në praninë e anëtarëve të bashkësisë hebraike në Kosovë, miqëve të Asociacionit Bet Israel… more ►

Kryeministri Mustafa në takimin me udhëheqësit e misioneve të BE-së

thumb

Më 10 shtator 2105 kryeministri i Republikës së Kosvoës, Isa Mustafa, në takimin me udhëheqësit e misioneve të BE-së prezantoi zhvillimet më të reja në Kosovë. Temat kryesore ishin themelimi i Gjykatës Speciale, takimi i fundit i dialogut… more ►

POROSITË KRYESORE TË V4-shit NGA SAMITI I JASHTËZAKONSHËM PËR MIGRIMIN

thumb

Qëllimi kryesor i Samitit të kryeministrave të V4 ishte i dyfisht: Së pari, për të deklaruar se vendet e V4 luajnë rol aktiv në zgjidhjet e BE-së në sfidat e migrimit dhe se ata janë të gatshëm të ngristin angazhimet e tyre kur kjo të nevojitet,… more ►

Ceremonia e ndërrimit të komandës së KFOR-it

thumb

Më 7 gusht 2015, së shtabin e KFOR-it, u bë ndërrimi i komandës së KFOR-it nga gjenerali në shkuarje, Francesco Figliuolo, tek komandati i i ri, gjenerali Guglielmo Luigi Miglietta. more ►

Prishtina në shenjë të muzikës dhe të rinjëve

thumb

Më 19 korrik 2015, në Prishtinë, filloi festivali i përvjetshëm veror i muzikës – Akademia Everopiane Verore e Muzikës – për studentët nga e tërë Evropa. Për dhjetë ditë Prishtina ndriçoi nga një varg i ngjarjeve muzikore ku morën… more ►

Akamdemia Evropiane Verore e Muzikës ka filluar!

thumb

Më 19 korrik 2015 në Kosovë ka filluar, në mënyrë ceremoniale, edicioni i katërt i Akademisë Evropiane Verore të Muzikës (ESMA). Në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë në Prishtinë udhëheqësi i Ambasadës së Luksemburgut, Pierre Weber, hapi… more ►

Bursa universitare për studime në Republikën e Çekisë

scholarship

Qeveria e Republikës së Çekisë, për çdo vit, për studentët nga Kosova mundëson konkurimin për bursë universitare. Dita e fundit për konkurim është më 30 shtator 2015. more ►

Alpinistët e Kosovës përkujtuan dy turistët e vrarë nga Çekia

thumb

Më 5 korrik 2015 flamuri çek u ngrit në Jezerc, pika më e lartë e Alpeve shqiptare (2 694 m), për të përkujtuar dy turistët e vrarë çek në Prekal, afër qytetit të Shkodrës në Shqipëri. more ►

„1984“ – Foto-ekspozitë, e Petr Šálek, sipas temës Orwell-iane

thumb

Më 9 qershor 2015, në Bibliotekën Kombëtare, në Prishtinë, u hap foto – ekspozita “1984” nga autori çek Petr Šálek. Ambasadori çek, Ivo Šilhavý mirëpriti autorin Petr Šálek dhe mysafirët duke ua prezantuar atyre idenë e… more ►

Zëvendësministri i Punëve të Jashtme, Petr Drulak, vizitoi Kosovës

thumb

Më 3 dhe 4 qershor 2015 zëvendësministri i Punëve të Jashtme Prof. Petr Drulak vizitoi Kosovën. Gjatë vizitës zëvendësministri Drulak takoi përfaqësuesit e Kosovës dhe udhëheqësit e misioneve ndërkombëtare në vend. more ►

Përkujtimi për ushtarin e rënë sllovak

thumb

Më 15 maj 2015, në fshatin Sekiraçë të Podujevës u përkujtua rreshteri Miroslav Hajdúch, ushtar i Armatës së Republikës së Sllovakisë, i cili vdiq tragjikisht në një aksident gjatë shërbimit të tij afër kufirit Kosovë-Serbi. more ►

Filloi zbatimi i projektit për ndërtimin e fabrikës së trajtimit biologjik të ujërave të zeza, tek liqeni i Badovcit

thumb

Më 28 prill 2015, u vu guri i themelit për fabrikën e re të trajtimit biologjik të ujërave të zeza (FTUZ). Ky projekt financohet nga Agjencia Çeke për Zhvillim e Programit Ndërkombëtar për Zhvillim (PBZHN) të Repubolikës së Çekisë, në një vlerë… more ►

Autizmi – një sfidë për çdo njeri

thumb

Më 2 prill 2015, me rastin e Ditës Botërore të Kujdesit ndaj Autizmit, OJQ-ja kosovare “Shoqata e Autizmit”, në bashkëpunim me “Shoqata Down Sindrom Kosova” organizoi, në Prishtinë, një ngjarje të madhe në përkrahje të… more ►

Urime, zonja Presidente!

thumb

Më 20 prill 2015 ambasadori i Çekisë, z. Ivo Šilhavý, dhe zëvendësshefja e Misionit znj. Jana Kálmán, me kërkesën e tyre, u pritën nga zonja Presidente Atifete Jahjaga për ta uruar me rastin e përvjetorit të sajë të lindjes. more ►

Komandanti i KFOR-it priti ambasadorin çek

thumb

Më 17 prill 2015 komandanti i KFOR-it gjenerali Francesco Paolo Figliuolo organizoi një darkë për nderë të ambasadorit çek në Kosovë z. Ivo Šilhavý. more ►

Një fabrikë e re e trajtimit të ujërave të zeza, në kuadër të bashkëpunimit zhvillimor çek, do të vehet në operim në Kosovë

thumb

Më 17 prill 2015 në emër të drejtorit të Agjencisë Çeke për Zhvillim z. Mr. Michal Kaplan, ambasadori i Republikës së Çekisë në Kosovë z. Ivo Šilhavý, nënshkroi Memorandumin e Mirëkuptimit me drejtorin e Kompanisë Rajonale të Ujit… more ►

Projekt i vogël vendor që ndihmon fëmijtë me aftësi të kufizuara në Prizren

thumb

Më 23 prill 2015 ambasadori i Çekisë në Kosovë, z. Ivo Šilhavý, nënshkroi një kontratë me përfaqësuesen e OJQ-së “Caritas Kosova”, znj. Violeta Ferati, për realizimin e një pojekti të vogël vendor. Projekti “Qendra për edukimin… more ►

Pashkët e hebrenjëve në Kosovë

thumb

Më 4 prill 2015 Asociacioni Bet Israel Kosova mbajti një darkë festive për natën e parë të pashkëve të hebrenjëve, të quajtur seder. Në praninë e anëtarëve të bashkësisë hebarike në Kosovë, miqëve të Asociacionit Bet Israel, përfaqësuesve të… more ►

Federica Mogherini në Prishtinë: Kosova është energji dhe ardhmëri

thumb

Më 26 mars 2015, Përfaqësuesja e Lartë e BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri e Nënkryetare e Komisionit Evropian, Federica Mogherini, vizitoi Prishtinë, për herë të parë që nga marrja e detyrës. Mogherini gjatë takimeve të sajë me… more ►

Një projekt i vogël mundëson ekzaminimin shëndetësor të 11.000 nxënësve të Kosovës

thumb

Më 18 mars 2015, duke monitoruar projektet e vogla vendore që janë zbatuar në Kosovë, ambasadori i Republikës së Çekisë, z. Ivo Šilhavý, vizitoi shkollën fillore “Hasan Prishtina”. more ►

Zonja presidente Jahjaga në takimin vjetor me Korin Diplomatik

thumb

Më 12 mars 2015, zonja presidente Atifete Jahjaga ftoi në takimin vjetorë, anëtarët e Korit Diplomatik në Prishtinë. Po ashtu, në mesin e mysafirëve ishte edhe ambasadori i SHBA-ve në Beograd, Michael D. Kirby, ndërsa në emër të qeverisë së… more ►

#InstaKosova – rrugë e re e diplomacisë

thumb

Më 16 shkurt 2015 u bë hapja e ekspozitës së fotografive dhe të librit #InstaKosova, si pjesë e kremtimit të pavarësisë së Kosovës. Kjo ekspozitë e organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës u mbajt në Sheshin… more ►

Suksesi i teknologjisë çeke për mjedisin në Kosovë

thumb

Firma çeke “TopolWater” s.r.o. dhe “Ircon” s.r.o. i kanë vënë në operim dy fabrika të trajtimit biologjik të ujërave të zeza në Kosovë. more ►

Në Kosovë përkujtohet Dita ndërkombëtare e Holocaust-it

thumb

Më 27 janar 2015 u mbajt ceremonia përkujtimore me rastin e Ditës ndërkombëtare të Holocaust-it. Kjo ngjarje u organizua nga Bashkësia Hebraike Bet Israel dhe u mbajt në Teatrin Kombëtar, në Prishtinë. more ►

Koncert për fillimin e kryesimit të BE-së nga Letonia

thumb

Kryesimi i Këshillit të Evropës nga Letonia, në Kosovë, u nis më 22 janar 2015 me koncert ceremonial në Katedralen e të bekuarës Nënë Tereza në Prishtinë. more ►

Përkujtimi për ushtarët e vdekur sllovak

thumb

Më 19 janar 2015, në bazën e KFOR-it, u mbajt një ceremoni përkujtimi për të respektuar/përkujtuar 42 ushtarët sllovak të cilët vdiqën para nëntë vjetësh në aeroplanin e rrëzuar duke u kthyer nga misioni i KFOR-it. more ►

Ekspertët çek në misionin e KFOR-it

thumb

Më 16 janar 2015 ambasadori çek z. Ivo Šilhavý, priti në drekë festive të organizuar me rastin e përfundimit të misionit, në Kosovë, të ekspertit çek Jan Becka. more ►

Kryeministri Mustafa në drekë me udhëheqësit e misioneve të vendeve të BE-së

thumb

Kryeministri i Kosovës Isa Musatafa pranoi ftesën e udhëheqësve të misioneve të vendeve të BE-së për drekë pune, më 14 janar 2015. more ►

Përkujtuesit e Futbollit

thumb

Nisma “Përkujtuesit e Futbollit” sjell një ambrellë përkujtimore të lojës së futbollit nëpër botë duke përkujtuar Armëpushimin e Krishtlindjes të para 100 viteve. more ►

Tryezë e rrumbullakët për legjislacionin kundër diskriminimit

thumb

Më 4 dhjetor 2014, në Prishtinë, u mbajt një debat në një tryezë të rrumbullakët për ta përfunduar projektin “Si të frymohet jeta në legjislacionin kundër diskrimininmit në Kosovë”. Debati u bë në praninë e ombudsmanit të Kosovës,… more ►

Biblioteka Kombëtare e Kosovës shënoi 70 vjetorin e themelimit

thumb

Më 25 nëntor 2014, me një ceremoni në amfiteatrin e madh të Bibliotekës Kombëtare u shënua 70 vjetori i themelimit të sajë. Historia dhe rëndësia e Bibliotekës si dhe perspektiva e saj për të ardhmen u prezantuan para të pranishmëve ku ishin… more ►

Drekë jo formale me përfaqësuesit e vendeve V4 dhe Austrisë

thumb

Zonja kryetare e Republikës së Kosovës Atifete Jahjaga pranoi ftesën e udhëheqësit të Zyrës Ndërlidhëse të Sllovakisë, në Prishtinë, për një drekë jo formale me përfaqësuesit e vendeve V4 dhe Austrisë. more ►

Kremtimi i gjashtëvjetorit të FSK-së

ksf_parade_c_jana_kalman_1

Më 26 nëntor 2014 u kremtua gjashtë vjetori i themelimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK). more ►

Drejtori i Agjencisë Çeke për Zhvillim vizitoi Kosovën

thumb

Prej 5 deri më 7 nëntor 2014 drejtori i Agjencisë Çeke për Zhvillim z. Michael Kaplan vizitoi Kosovën. more ►

Ekspozita ndërkombëtare e arteve të bukura për fëmijë Lidice 2014 – ceremonia e dekorimit

thumb

Udhëheqësi i Ambasadës së Çekisë në Prishtinë z. Ivo Šilhavý, më 20 nëntor 2014, i dorëzoi Mirënjohjen përkujtimore të nderit nxënësit të shkollës fillore nga Pogragja e Gjilanit Lirim Rexhepi. Puna artistike e Lirim Rexhepit ishte vlerësuar si… more ►

Investimet dhe mundësitë eksportuese në sektorin e minierave dhe nxjerrjen e mineraleve në Kosovë

seminar

Më 4 nëntor 2014 me nismën e Ambasadës së Republikës së Çekisë në Prishtinë, në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Çekisë, u mbajt seminari për investimet dhe mundësitë eksportuese në sektorin e minierave dhe nxjerrjen e mineraleve në Kosovë.… more ►

Pritje për Ditën kombëtare të Çekisë

thumb

Ambasada e Republikës së Çekisë, në Prishtinë, organizoi më 28 tetor 2014 pritje për Ditën kombëtare të Çekisë duke shënuar edhe 25 vjetorin e Revolucionit të Kadifenjtë në kohën e ish Çekosllovakisë more ►

Në Pejë u rindërtuan dhe dorëzuan varrezat ushtarake nga LPB-ja

thumb

Më 30 shtator 2014 varrezat ushtarake Austro-Hungareze nga Lufta e Parë Botërore, me rastin e 100 vjetorit, iu dorëzuan komunës së Pejës. more ►

Mbrohen arinjtë e Kosovës

bears_in_kosovo_under_protection

Shumë gjatë Republika e Kosovës nuk ka pas mbrojtje juridike për arinjtë e murrmë. more ►

Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës priti ambasadorin e ri të Çekisë

thumb

Ministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Enver Hoxhaj, më 3 shtator 2014, priti ambasadorin e ri të Republikës Çeke në Prishtinë, z. Ivo Šilhavý. more ►

Ambasadori i ri i Republikës së Çekisë u prit nga Presidentja e Kosovës

thumb

Kryetarja e Republikës së Kosovës zonja Atifete Jahjaga, më 3 shtator 2014, priti ambasadorin e ri të Republikës së Çekisë z. Ivo Šilhavý. more ►