česky  shqip  english 

Advanced search
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ndryshimi i kushteve për hyrjen në Republikën e Çekisë për të huajt nga 5.4.2020

Veni re për ndryshimin e kushteve për hyrjen në Republikën e Çekisë për të huajt nga 5.4.2020. Sipas komunikatës nga Ministria e Punëve të  Brendshme, e cila në përputhje me pikën I. 1 të Rezolutës së Qeverisë Nr. 334, së 30 Marsit 2020 përcakton kushtet dhe detajet  për hyrje në Republikën Çeke, prej 31.03.2020, 00:00 deri më 12.4.2020.

Afati për mundësinë e hyrjes në Republikën çeke me dokumente të ndryshme nga ajo e Qëndrimit të Përkohshëm ose Leja e Qëndrimit të Përhershme në Republikën  Çeke do të skadon me 5 Prill 2020.

 

Kush dëshiron të kthehet në Republikën e Çekisë, për arsye të vendbanimit, shkollimit apo punës, rekomandohet të arrini sa më shpejtë që është e mundur. Afati për kthim nga vendet e BE – së është i kufizuar, sepse synohet të bëhet kthimi i njëkohësishëm i qytetarëve të BE-së që jetojnë në Republikën e Çekisë.

 


https://www.mvcr.cz/docDetail.aspx?docid=22239957&doctype=ART%02%20-%20vycestov%C3%A1n%C3%AD#1%20-%20vstup