česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: Sarka Rieglerova
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ivo Šilhavý pas katër vjet shërbimi

Më 20 gusht 2018, Ivo Šilhavý pas katër vjet shërbimi, përfundoi misioni n e tij si ambasador i Çekisë në Kosovë. Me rastin e largimit të tij ai tha:

“Unë, do të doja të falënderojë të gjithë partnerët tanë kosovar, përkrahësit dhe miqtë si dhe kolegët nga bashkësia ndërkombëtare edhe ajo diplomatike. Tradicionalisht Republika e Çekisë, përherë, ka pasur një pamje të mirë në Kosovë. Mirëpo, unë shpresojë se ekipi i Ambasadës së Çekisë dhe kolegët tanë në MPJ arritën ta përmirësojnë ate edhe më shumë – kryesisht përmes projekteve të suksesshme kulturore, afariste dhe atyre zhvillimore. Politikisht, Republika e Çekisë është një përkrahës i fortë në udhëtimin e Kosovës drejt BE-së, të anëtarësimit në organizatat ndërkombëtare, dhe natyrisht, në liberalizimin e vizave. Unë, dëshirojë që qytetarët e Kosovës të udhëtojnë, së shpejti, në vendet evropiane pa detyrimin e vizave!

Unë, mësova shumë në Kosovë. Për ketë ua di për nderë, juve-të gjithëve! Tash i shoh gjërat më qartë se që i kam parë më herët.  Václav Havel thoshte: “E vërteta dhe  dashuria do ta mundin gënjeshtrën dhe urrejtjen”. Unë, do të doja  të shtoja: “Po, ato do të fitojnë. Mirëpo,  jo vetvetiu. Që të fitojnë ato, secili nga ne individualisht, për çdo ditë, në jetën tonë ditore,  duhet t’i ushtrojë ato...”.