česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ambasadori çek nderoi ushtarët e rënë çek

Ambasadori çek, Ivo Šilhavý, dhe anëtarët e kontingjentit çek të KFOR-it nderuan ushtarët e rënë çek tek ish baza ushtarake e Çekisë në Shajkofc.
 

Ambasadori çek dhe anëtarët e kontingjentit çek të KFOR-it, më 14 shtator 2016, tek ish baza ushtarake e Çekisë në Shajkofc, përkatësisht tek memoriali i tyre, nderuan me lule ushtarët çek të rënë tragjikisht.

Anëtarët e batalionit të parë Çekosllovak të KFOR-it rreshteri z. Luděk Severa dhe rreshteri i lartë z. Vlastislav Hendrich para 16 vjetësh vdiqën në incidentin e transportuesit të blinduar OT-64. Akti i përkujtimit është vazhdimësi e traditës që e kishte filluar KFOR-i.

Ambasadori çek, po ashtu,  nderoi ushtarët e vdekur sllovak me rastin e vizitës së tij në ish bazën ushtarake.

Galleries


Czech Ambassador paid tribute to deceased Czech soldiers