česky  shqip  english 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: ZU Pristina
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ambasadori i Çekisë nderoi ushtarët e rënë çek

Më 14 shtator 2017, në afërsi të ish-bazës ushtarake çeke në Shajkofc ambasadori i Çekisë, Ivo Šilhavý, dhe anëtarët e kontingjentit çek të KFOR-it nderuan ushtarët e rënë çek pranë memorialit të tyre. Ceremonia e nderimit përkujtues u bë me vënien e kurorave me lule dhe një minutë heshtje.  
 

Anëtarët e batalionit të parë Çekosllovak të KFOR-it, rreshteri z. Luděk Severa dhe rreshteri i lartë z. Vlastislav Hendrich para 15 vjetësh vdiqën në incidentin e transportuesit të blinduar OT-64.

Galleries


Shajkovac 2017